реклама Делікат

У Черкасах містяни просять демонтувати старий громадський туалет, розташований по вулиці 30 років Перемоги. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Черкаської міської ради. За словами черкасців, у цій споруді поселилися безхатьки та щури. Проте там має з’явитися нова забудова, пише ВІККА tualet

«Пропонується – безхатьків розігнати, щурів потравити, вищевказану будівлю демонтувати. Або ж компетентні органи можуть розглянути варіант створення в ній сховища, враховуючи сучасні реалії, адже будівля майже вся під землею, напевне туди підведені і вода і влаштовано водовідведення (це можна з’ясувати після її обстеження)», – йдеться у тексті петиції.

На сьогодні петиція набрала трохи більше 100 голосів. Її мають розглянути на сесії Черкаської міської ради, якщо протягом місяця під нею підпишуться 500 містян.

Між тим, приміщення старого туалету, який фактично не функціонував майже з дня побудови, був проданий мерією Черкас ще у травні 2021 року. При стартовій ціні в 400 тис грн «туалет» продали за 700 тис грн. Серед трьох претендентів найбільшу ціну вказав Олександр Ільченку.

Він двічі намагався отримати містобудівні умови та обмеження на будівництво на цьому «пятачку». Проте департамент архітектури та містобудування кожного разу відмовляв йому. Зрештою у червні 2023 року були отримані містобудівні умови та обмеження на зведення «громадської будівлі з житловими приміщеннями службового призначення». Висота забудови не повинна була перевищувати 4 поверхів (до 17 метрів).

Як стало відомо сайту vikka.ua, попередній власник не зміг знайти інвесторів на будівництво, тому продав його. Нині цим обєктом опікується родина забудовника, який зводить житловий комплекс по вулиці Перемоги – навпроти вулиці Героїв Майдану. Мова йде про фірму «РІ-СІТІ».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100