реклама Делікат

Про стан виконання плану заходів з реалізації національної стратегії з безбар’єрного простору до 2030 року говорили на колегії в Черкаській ОДА.

Це передбачає інклюзивну освіту, медицину, культуру, працевлаштування осіб з інвалідністю тощо.

Ситуація щодо створення безбар’єрного простору в області складна. Та зроблені кроки в цьому напрямку. Сьогодні 5 ЦНАПів є безбар’єрними в області. Ряд громад повідомили про відсутність коштів, щоб зробити ЦНАП безбар’єрним - це 18 тергромад, - сказав голова ОВА Ігор Табурець.

457481134_486887674129869_4347921121256286532_n

Директор департаменту будівництва Черкаської ОДА повідомив, що з цього питання проводяться засідання робочих груп, проходять координаційні наради… А ще проходять моніторингові візити на відповідність умов безбар’єрності. А у вересні торік створена була й відповідна група в соцмережах для обговорення відповідних питань.

Нині щодо безбар’єрних ЦНАПІВ створена мапа і вона є на сайті ОДА. А ще створюється мапа по медичних закладах. Є також 23 укриття з пандусами.

Взагалі доповідач порадив створювати місцеві ради безбар’єрності і поскаржився, що половина громад в Черкаській області не звітують в цьому напрямку. А тоді моніторингові візити показують, що в звіті громади пишуть одне, а по факту інше.

Так, чи не краща по звітах була Золотоніська громада, а на практиці це не так.

Загалом в рейтингу за ступенем безбар’єрності Черкащина, як було сказано на колегії, «посіла почесне третє місце».

Доповідач порадив звертатися з усіх питань до департаменту будівництва. І порадив керівникам громад поставитись до моніторингу доступності будівель досить серйозно.

Голова ОВА Ігор Табурець наголосив, що через повномасштабне вторгнення питання доступності будівель до людей з інвалідністю особливо актуальне.

– Треба, щоб людина могла втрапити в під’їзд, могла потрапити до вбиральні, і навіть якщо у вас в громаді може не бути таких осіб, то до вас хтось приїде в гості і людина має почувати себе вільно, - сказав голова ОВА.

Прозвучала на нараді інформація, що не зовсім розуміють ситуацію з доступністю будівель в Ротмістрівській (голови на нараді не було) та Піщанській (голови не було на нараді) громадах. Врешті Табурець акцентував на необхідності приїхати до нього завтра голові Ротмістрівської громади...

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100