реклама Делікат

Про автономність закладів охорони здоров’я в Черкаській області говорили на координаційній нараді. Серед критеріїв: облаштування свердловин, котелень, забезпечення генераторами, зв’язком.

456478999_2461826494008342_4935682751621587224_n

Автономізація потрібна, щоб при відключення світла медичний заклад міг далі надавати послуги. Особливо важливо це тим, хто надає невідкладну допомогу.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Тетяна Бондар зазначила, що кожен заклад має бути автономний за чотирма критеріями: електроенергія, вода, зв'язок, опалення.

З 500 медичних установ в області 38 стаціонарні. Найкраще забезпечені ці стаціонарні заклади генераторами. Жоден заклад не має сонячних батарей. Погано з резервним водопостачанням, частина не має резервних джерел водопостачання. Забезпечення зв’язком має бути кращим! – йшлося на колегії.

Спікер виділила черкаську, золотоніську лікарні, де непогана відповідність критеріям.

Проблема озвучувалася по Чорнобавській, Христинівській лікарнях. Виявилося, що в деяких медзакладах є старлінки, але вони не підключені, бо все впирається в кошти. І тому немає альтернативного зв’язку в разі обстрілів.

– Бажано дуже для військового стану альтернативне джерело інтернету! – наголосив голова ОВА.

Назарій Вівчарик

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100