реклама Делікат

1-2 вересня 5 осіб з ознаками гострої кишкової інфекції (лихоманка, блювота, біль у животі, пронос) було доставлено до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» та 1 особу до КНП «Черкаська центральна районна лікарня» Червонослобідської сільської ради. Серед потерпілих – двоє дітей.

GKI-sajt-1600x1131

Хворі пов’язують своє отруєння із вживанням страв, виготовлених в одному із закладів громадського харчування Черкаського району.

Наразі потерпілі отримують необхідну медичну допомогу. Загальний стан пацієнтів – середньої важкості. Попередній діагноз ­– діарея та гастроентерит здогадно інфекційного походження.

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» спільно зі спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області проводять епідеміологічне розслідування випадку з комплексом відповідних лабораторно-інструментальних досліджень. Про результати буде повідомлено додатково.

Нагадуємо, гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Найчастіше збудники кишкових інфекцій містяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Профілактика ГКІ:

  • дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти;
  • не споживати продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання;
  • мити фрукти та овочі чистою водою, перш ніж готувати;
  • не нехтувати часом термічної обробки продуктів із м’яса та риби тощо.

Щоб захистити себе та своїх дітей від гострих кишкових інфекцій, достатньо виконувати прості профілактичні дії та в разі нездужання обов’язково звертатися до лікаря.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Василь 04.09.2024 22:27
Спека дає своє
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Перехожий 04.09.2024 21:13
Не пройшло і місяця після групового захворювання на гостру кишкову інфекцію, що пов’язане зі споживанням страв, придбаних у черкаському суші-барі «FUGU»,а тут знову. Напевно, що комусь не дійшло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100