реклама Делікат

За шість місяців 2024 року в Україні захворіли на кашлюк 4 863 особи, що у 30 разів більше, ніж за аналогічний показник минулого року. На Черкащині з початку року зареєстровано 67 випадків кашлюку, а за аналогічний період минулого року – випадків кашлюку не було. Про це розповів головний державний санітарний лікар області Володимир Папач кореспондентам Суспільне Черкаси.

Упродовж шести місяців цього року в Україні зареєстровано сім випадків правця, зокрема, один – на Черкащині.

photo_2024-09-03_08-18-36

«Це була 13-річна дівчинка, жителька Монастирищенської громади. Лікування тривало більше двох місяців. Але таких наслідків можна було уникнути, якби дівчинка була щеплена. На жаль, про це батьки вчасно не подбали», – прокоментував Володимир Папач.

За словами медика, обсяги профілактичних щеплень, які мають сягати понад 95%, на сьогодні, на жаль, не достатні для забезпечення надійного колективного імунітету.

Загалом минулого року обсяги охоплення щеплень від дифтерії, правця та кашлюку серед дітей сягали 60-90 відсотків (залежно від вікової групи), а серед дорослого населення – 58 відсотків.

Як зауважив головний державний санітарний лікар області, на кількість вакцинованого населення вплинуло повномасштабне вторгнення:

«У силу об’єктивних причин люди вимушені були мігрувати із зон військових дій. Тому обсяги щеплень та терміни їхнього проходження, передбачені Календарем, порушилися. Але є і суб’єктивні причини: на превеликий жаль, у нас є значна кількість відмовників».

Уточнити інформацію щодо порядку проведення щеплень та показань до них можна у свого сімейного лікаря.

49 закладів нині залучені до імунізації. Під час додаткової кампанії з імунізації жителям Черкаської області необхідно зробити понад 69 тисяч щеплень, із них понад 12 тисяч – діти. Вакцина є у кількості 70,5 тисячі доз.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100