реклама Делікат

Черкащанин Олександр Грінь долучився до створення мобільного додатку “ElectricityOff”, який допомагає прослідкувати графіки погодинних вимкнень світла. Ідейним керівником є Зореслав Гораль із Івано-Франківська.

Журналісти “ВиЧЕрпно” поспілкувались з ними та дізнались, як групі ентузіастів вдалося створити такий додаток та які оновлення очікувати користувачам незабаром.

453063223_7754667814587303_1968133969506972736_n-560x1024

За словами пана Зореслава, ідея створити такий додаток виникла під час цьогорічних відключень світла:

“Я був тоді в Івано-Франківську. У нас був вайбер-чат “Прикарпаттяобленерго”, а також сайт, де були кругові діаграми. І я в якості експерименту, щоб підтягнути навички з програмування, які вже трохи забув, почав робити. Тим більше, що в “Прикарпаттяобленерго” технічно було дуже легко витягнути дані”.

452025261_7749854711735280_4406225765363479677_n-589x1024

Каже, що створив для себе, адже було незручно користуватися графіками в чатах. Однак потім показав друзям та знайомим, які зацікавились та підштовхнули чоловіка оприлюднити додаток на інших платформах.

“Розповсюджувати я його почав через “LinkedIn”. І воно, на диво, спрацювало і стало популярним. Я спочатку все зробив сам, а потім мені написав Максим Дуда, з яким я раніше працював, він дизайнер. Максим запитав, де я брав іконки для додатка. Потім зник, а через кілька днів надіслав власний дизайн додатку”, – розповів Зореслав Гораль.

Згодом Зореславу написали Олександр Грінь із Черкас та Олег Онуфрик із Івано-Франківська, які також виявили бажання співпрацювати.

“У соціальній мережі “LinkedIn” я побачив пост про той додаток і написав коментар з пропозицією, аби в ньому зʼявився графік для Черкас. Згодом ми поспілкувалися з Зореславом ближче і я запропонував написати сервер для нашого міста”, – розповів черкащанин.

На це, каже чоловік, пішло близько кількох робочих днів.

Відтак наразі за допомогою додатку користувачі можуть стежити за графіками відключення світла одразу в декількох регіонах України, адже він підтримує пʼять провайдерів:

  • ПАТ “Черкасиобленерго”;
  • АТ “Прикарпаттяобленерго”,
  • “ДТЕК Київські Регіональні Електромережі”,
  • ПрАТ “Львівобленерго”,
  • АТ “Чернівціобленерго”.

Користувачі отримують сповіщення, коли графік опублікували, оновили та за 15 хвилин до ввімкнення або ж вимкнення світла.

Зореслав наголошує, що головний акцент ставили на зручності в користуванні додатком:

“Нам важливо, щоб, коли йдеш вулицею з важкою сумкою, ти міг однією рукою витягнути телефон, подивитись і одразу зрозуміти, що там умовно через пару хвилин вимкнуть чи увімкнуть світло”.

Олександр Грінь розповів, що частину додатка, яка стосується Черкаської області, планує удосконалювати. Зокрема, оповіщувати про застосування аварійних графіків, їх скасування тощо.

Наразі “ElectricityOff” можна завантажити в “Play Market” та “Apple Store” безкоштовно.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Миша 05.09.2024 13:10
Вместо того что бы идти и требовать свет в обленерго они приложение создают ненужное
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100