реклама Делікат

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно шістьох службових осіб та працівників одного із медичних закладів Черкаської області за фактами одержання неправомірної вигоди та підроблення офіційного документа, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 369-2  КК України).

Слідством встановлено, що у період з жовтня 2023 року по лютий 2024 року медичні працівники лікарні на Уманщині отримували неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення членами та головою ВЛК.

630_360_1484151355-3896

Обвинувачені обіцяли оформлення медичного висновку, який надасть можливість тимчасово уникнути мобілізації  до лав ЗСУ.

Лікарі підробляли офіційні документи про проходження лікування у медзакладі в умовах денного стаціонару для отримання групи інвалідності, і як наслідок - уникнення мобілізації до Збройних Сил України.

Медична сестра була посередником між ухилянтами і лікарями. Вона відповідала за передачу документів та грошей.

Нагадаємо, що у лютому 2024 року правоохоронці затримали лікаря і медичну сестру на місці злочину. Під час проведення обшуків у медзакладі в обвинувачених вилучили отримані від військовозобов’язаного гроші, а також медичний висновок з фіктивним діагнозом, підписаний лікарем.

Оперативний супровід та досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини зловмисникам загрожує  покарання у виді  штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100