реклама Делікат

«Щоразу, коли зі свердловини б’є чиста вода – це маленька перемога!» - Павло Потушанський розповів про секрети буріння свердловин

458493321_917216593782723_5871658548453040148_n

Він часто працює на межі можливості техніки, але не людської сили. І так вже понад тридцять років! Він – це наша гордість Потушанський Павло Васильович, буровий майстер «Черкасиводоканалу». Саме він зі своєю командою дає людям найцінніше – воду. Завдяки його нелегкій праці за місяць в місті з’являються щонайменше 15 свердловин. Якими секретами керується в своїй роботі Павло Васильович – він розповів в рубриці «Обличчя водоканалу».

«Одна єдина робота … на все життя»

«Я на водоканалі вже понад тридцять років. Починав ще до армії. Відслужив – і знову сюди повернувся. Спочатку два роки був, як-то кажуть в народі, «подмастер’єм», там щось допомогти, тут щось підсобити. Також працював на водоканалі водієм на ГАЗ-66, помічником бурового майстра, і потім вже «допрацювався» до майстра.

Роботу свою дуже люблю - подобається давати людям найпотрібніше, бо без води – немає життя. Також подобається комунікація, постійне спілкування і рух: ти не сидиш на місці, постійно нові люди, місця, завдання…

Наша робота – бурити і облаштовувати свердловини. Ця робота – нелегка. Бо якщо ми вже почали працювати – маємо довести справу до кінця, не можемо покинути процес на півдорозі і піти відпочивати. Тож, можемо бути і кілька діб на об’єкті. А ще – все обладнання, інвентар - все дуже важке, а техніка – «нестандартна». Так, наприклад, наша бурова машина важить … аж 16 тон. А довжина її щогли - аж 16 метрів (8 з них – перед кабіною), тільки уявіть ці габарити і як з ними справлятися!» - розповідає Павло Васильович.

«Як знайти воду?»

«Бурити можемо на різну глибину – в Черкасах це зазвичай в межах від 25 до 55 метрів, в залежності в району. Щоб зробити одну свердловину, треба в залежності від діаметра, від 5-6 годин і до трьох діб. Секрет нашої успішної роботи в тому, що за роки праці ми вже добре вивчили місцевість і її особливості, знаємо, що тут більше глини, а тут водоносного піску… Тому готуємось до роботи завчасно, все прораховуємо.

Під час буріння бувають і цікаві знахідки. Одного разу знайшов старовинну підкову, забрав її собі, почистив і приварив на свій «бойовий» автомобіль. Вірю, що вона мені приносить щастя і везіння. Але головне щастя для нас – це бачити радість в очах людей. Величезне задоволення бачити посмішки на обличчях людей, коли вони бачать, як зі свердловини б’є чиста вода. Щоразу – це маленька перемога!» - зізнається Павло Потушанський.

Про це пише КП "Черкасиводоканал"

Фото прес-служби

реклама

Коментарі  

 
-5 #1 Черкаський бурільщик. 07.09.2024 10:42
Я теж майстер. І не тільки в буру (або як нарід каже - тридцять одно). Также мастєрую в "девятку", в "очко" можу не гірше найвеличнішого. Так що звертайтесь, коли шо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100