реклама Делікат

Українські епідеміологи продовжують проходити навчання з польової епідеміології за міжнародною програмою. 

Нещодавно його завершили ще двоє фахівців із Черкащини.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Мова йде про завідувача Кам’янського відділення Черкаського міськрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександра Болучевського та помічника лікаря-епідеміолога відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Олександра Сахна.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Програму підготовки з польової епідеміології для українських фахівців відкрито з 2018 року. Вона сприяє розбудові та зміцненню кадрового потенціалу сфери громадського здоров’я на національному, регіональному та місцевому рівнях. Йдеться про посилення контролю за захворюваннями та протидії спалахам інфекційних хвороб, отримання достовірних даних про стан здоров’я населення, проведення епідеміологічних досліджень, враховуючи міжнародні стандарти.

– За 6 років з моменту впровадження освітньої програми 187 фахівців пройшли навчання, – розповів заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. – Ще 47 резидентів навчаються зараз.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Зокрема, за час реалізації програми навчання пройшли 5 черкащан. Ще один працівник Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб проходить його нині.

Довідково: програма підготовки з польової епідеміології діє в Україні за підтримки центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC) з 2018 року. Це аналог американських та європейських програм підготовки з інтервенційної епідеміології.

За інформацією Міністерства здоров’я України та ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100