реклама Делікат

Горів ліс Піщанської територіальної громади в межах села Бубнівська Слобідка. Про це в коментарі «Прочерку» повідомила фахівчиня зі зв’язків із громадськістю та пресою Центрального лісового офісу Тетяна Будько.

Випадок стався приблизно 4 вересня і набув поширення завдяки дописам місцевих мешканців у соціальних мережах. Вони публікували фото та відео, на яких громаду встеляє чорний дим.

IMG_20240910_120046

– І знову горить Слобідський ліс, і знову на пожежі ті самі люди. До гасіння долучався Павелко Саша зі своїми працівниками лісництва, це й Кузебний Саша, Сквиря Віталій, Щербак Володя, і, звичайно, небайдужі мешканці села. Окреме спасибі за допомогу СТОВ «Воля», вода підвозилася вчасно. Цього разу, 7 вересня, вогонь підійшов аж до людських хат... Сьогодні вранці, 8 вересня, в лісі поки що спокійно. Побачимо, що буде далі, бо дим з лісу видно. Не дай Боже знову горітиме, я вже не знаю, до кого звертатися за допомогою. Від голови громади ніякої дії, – написала на своїй сторінці у фейсбуці Зоя Токар.

Речниця ГУ ДСНС України в Черкаській області Юлія Норовкова розповіла журналістам «Прочерку», що на місці працювали лісівники.

– Наші лісівники допомагали гасити і залучали частково свою техніку, – сказала Тетяна Будько.

Іншу інформацію Центральний лісовий офіс не зміг надати, адже, як пояснили у пресслужбі, ліс не належить до держлісфонду

IMG_20240910_120008

У керівництва громади коментар отримати не вдалося.

Юлія Капуш

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Іван 15.09.2024 21:55
там люди підпалювали город, щоб знищити бур"яни, от і маєте. А пожежники як питали, через що загорілося все, то зробили вигляд...................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Перехожий 10.09.2024 14:07
Гасінням пожеж в лісах, в першу чергу, повинна займатися лісова охорона, а ДСНС приходить на допомогу, коли ті не справляються. Інше питання хто і чому шляється по соновим лісах у такий пожежонебезпечн ий період? Тим більше, що грибів нині немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 правда 10.09.2024 12:19
не вдалося пожежникам погасити, тому скромно роблять вигляд, що ніпричому
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100