реклама Делікат

На Черкащині підбили підсумки кампанії з літнього оздоровлення 2024. Послугами оздоровлення вдалося охопити близько 11 тисяч дітей, з них – 6 тисяч дітей пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей полеглих захисників та захисниць, дітей з інвалідністю, у складних життєвих обставинах.

Про це розповів під час брифінгу заступник начальника Черкаської ОВА Олександр Шамрай.

– Робота проведена на рівні області та громад. Ми мали належну підтримку від благодійників, партнерів, громадських організацій. В області працювало 146 пришкільних таборів, там перебувало до 10 тисяч осіб. Школярам надавали стандартний комплекс відпочинкових послуг. Це й фізкультурно-спортивні, культурно-освітні, розвиткові заходи, харчування, – сказав Олександр Шамрай.

IMG_20240911_143307

Зокрема, на Черкащині працювали мовні школи, тематичні об'єднання, наметові містечка.

– Саме такі громадські організації, як «Поклик Яру», організували для близько 200 дітей наметове містечко на Холодноярщині, в селі Мельники.

За підтримки держави категорійні діти отримали 170 путівок на відпочинок у Міжнародному дитячому центрі «Артек».

– Направлення на відпочинок до закладів оздоровлення продовжуватиметься, до кінця року нам передбачено на ці цілі близько 300 путівок від держави, – додав заступник начальника ОВА.

12 вихованців однієї з санаторних шкіл області побували в Італії за сприяння благодійного італійського фонду «Острів, що не існує».

За словами Олександра Шамрая, оздоровили близько 400 дітей, які перебувають перед опікою, їм приділяли окрему увагу.

Також, з допомогою Капеланської служби 118-ї окремої бригади ТРО, був організований відпочинок для дітей захисників та захисниць у Карпатах.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100