реклама Делікат

Протягом останнього місяця фахівці офісу «Зроблено в Україні», зокрема і в Черкаській філії обласного центру зайнятості, надали майже 100 консультацій. З початку дії грантових програм понад 500 підприємців в області отримали схвальне рішення щодо гранту.

Про реалізацію програми «Зроблено в Україні» в області розповіла заступниця директора Черкаського обласного центру зайнятості Марина Сорокіна.

IMG_20240911_162645

– На Черкащині вже створено 350 робочих місць, грантоотримувачі одержали понад 100 мільйонів гривень. Тобто понад 100 мільйонів гривень влилися в економіку саме Черкаської області.

Марина Сорокіна наголосила, що останнім часом за отриманням гранту частіше звертаються учасники бойових дій та їхні родини.

– Ті, хто отримав мікрогрант, відкривають магазини, пекарні, станції технічного обслуговування, займаються ветеринарною медициною, медициною, надають освітні послуги. До речі, саме учасник бойових дій нещодавно отримав грант на відкриття магазину у сільській місцевості.

Вона нагадала, що кошти гранту/мікрогранту можна використати для придбання обладнання, транспорту, меблів, сировини, покриття витрат на оренду, рекламу. Обов’язки підприємців: створення робочих місць, сплата податків, зборів, зокрема єдиного соціального внеску, за найманих працівників.

Фахівчиня згадала й про програму «Національний кешбек».

– Програма «Зроблено в Україні» спрямована не тільки на підтримку бізнесу, виробників, а й на підтримку громадян. Нещодавно запрацювала програма «Національний кешбек». Кожен, хто обере продукцію наших виробників з маркуванням «Зроблено в Україні», зможе отримати 10% від вартості придбаного товару.

За словами Марини Сорокіної, у системі вже зареєстровано понад 130 тисяч товарів від понад 700 українських виробників.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100