реклама Делікат

Керівник Черкаської обласної прокуратури Катерина Шевцова 12 вересня провела координаційну нараду з очільниками правоохоронних органів регіону щодо стану протидії злочинності, захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.

Учасники наради обговорили ефективність виконання покладених на них повноважень та завдань, з урахуванням основних пріоритетів у діяльності на поточний рік.

Катерина Шевцова наголосила, що певних спільних позитивних результатів досягнуто.

13.09

«Є приклади якісної спільної роботи, зокрема щодо фіксації та ефективного розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, передовсім тих, які вчиняються представниками країни-агресора. Тривала робота з виявлення, розслідування та розкриття злочинів проти основ національної безпеки. Здійснювалося документування та розслідування діянь, які посягають на економічну безпеку держави, корупційних кримінальних правопорушень, у сфері земельних правовідносин, з питань захисту довкілля, у сфері охорони дитинства» - зазначила вона.

Загалом скоординованими заходами вдалося досягти зменшення кількості окремих категорій кримінальних правопорушень проти власності, у тому числі грабежів, вимагань, шахрайств, крадіжок з квартир, проти безпеки руху і експлуатації транспорту та інших.

Разом з тим, наступальна робота органів правопорядку не повинна втрачати своїх обертів.

«В центрі нашої уваги повинні залишатися питання ефективного документування та розслідування злочинних дій країни-агресора, захист національної безпеки держави, відстоювання її економічних інтересів, протидія корупції і, поза сумнівом, захист людини, її прав, інтересів і потреб» - наголосила Катерина Шевцова.

Також учасники наради обговорили шляхи посилення роботи з протидії організованій злочинності, обігу наркотиків, торгівлі людьми та іншим тяжким злочинам.

Катерина Шевцова загострила увагу органів правопорядку на протидії та ефективному розслідуванні кримінальних правопорушень, у яких потерпілими стають військовослужбовці та члени їхніх сімей.

Під пильним контролем повинно залишатися питання дотримання прав суб’єктів господарювання, недопущення випадків можливого протиправного втручання в їх законну діяльність.

Участь у нараді взяли: директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві Сергій Корінь, начальник УСБУ в Черкаській області Юрій Погасій, начальник ГУНП в Черкаській області Олег Гудима, начальник управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Владислав Дзісь, начальник відділу протидії кіберзлочинам у Черкаській області Станіслав Копійка, начальник Черкаського управління внутрішньої безпеки ДВБ НП України Олександр Підліснюк, а також начальник ДУ «Черкаський СІЗО» Роман Дяченко.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100