реклама Делікат

На засіданні обласної робочої групи, що займається створенням безбар’єрного простору в Україні до 2030 року, обговорили удосконалення регіональної онлайн-карти безбар’єрності та процес створення доступних просторів у громадах області. 

Засідання відбулося під керівництвом заступника начальника ОВА Антона Царюка.

Фото: ck-oda.gov.ua


Особливу увагу було приділено досвіду Червонослобідської та Уманської територіальних громад у створенні доступних просторів.

«Створення доступного та безбар’єрного середовища має стати пріоритетом для всіх: області, районів та громад, — підкреслив Антон Царюк. — Ми вже підготували ряд рекомендаційних матеріалів для територіальних громад, які дозволяють їм провести самооцінювання послуг безбар’єрності на місцях».

Також обговорили функціонування регіональної онлайн-карти безбар’єрності, яку наразі удосконалюють. За словами Антона Царюка, на карті вже відображені Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи), оскільки ці місця мають високу відвідуваність, зокрема серед маломобільних громадян.

«Карта є дієвою та постійно оновлюється. Громадяни можуть переглядати інформацію про доступність різних об’єктів. Однак нам потрібно розширити її, підключивши інші заклади області», — зазначив він.

Нагадаємо, що на Черкащині працює робоча група, яка здійснює моніторингові перевірки доступності громадських місць в населених пунктах області. Фахівці обстежують об’єкти різного призначення від маленьких сіл до центрів територіальних громад і надають рекомендації їхнім власникам.

За інформацією Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Переламаноногорукий 14.09.2024 13:28
С заботой о людях. Як міськвиконкомов ський інвалід, я требую продолженія покращання саме нам послуг і саме в приміщеннях міськвиконкому. Мені в кабінєті наприклад потрібний туалєт, ванна, кафемашина. Полюбляю теж випити чашечку кофи, а на підвіконня всістись не вилізу. Потрібно пару ступєньок до нього добудувати. Та й ще багато чого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100