реклама Делікат

Мошуряни безперервно підтримують українських оборонців. Ми неодноразово писали про їхню натхненну працю. Днями ці щиросердні люди допомогли черкаській волонтерці, нашій землячці, зібрати посилки для бійців, пише viche.ck.ua

photo_2024-09-13_14-23-27-e1726227275274


Про це нам розповів благочинний Тальнівської громади Андрій Гаргат.

«Яна Сич волонтерить з перших днів повномасштабної війни. Я дізнався, що вона збирає передачу на одну з гарячих точок фронту, – говорить він. – Швиденько кинувся до мошурівських господинь, щоб заготовили сухі супи й борщі. (Готових на той час не було). Закупили м’ясо – і робота закипіла. 250 пакунків з апетитною стравою та ящик пряників, що пожертвувала одна милосердна людина, Новою поштою відразу відправив на Черкаси. Отак спонтанно все вийшло. Принагідно хочу сказати: до годування патріотів може долучитися кожен. Лиш би мав бажання».

Зі слів Яни, підтримувати вояків черкаським волонтерам допомагають люди звідусіль, у тому числі й з Тальнівщини. Зі свого боку активісти звітують перед громадою за виконану роботу й дякують за допомогу. Чим більше людей про це знатиме, тим більшою буде їхня поміч. Спільнота небайдужих робить усе можливе й неможливе, аби допомогти захисникам. Безкоштовно ремонтує автомобілі. Долучається до зборів. Плете сітки. В’яже рукавиці й шкарпетки. Готує страви. Консервує. Виготовляє окопні свічки. Майструє. Винаходить. Купує ліки, медикаменти, білизну, одяг, вологі й сухі серветки. Перелік добрих справ безкінечний.

«Якби не люди, то хто знає, що було б, – каже Яна Сич. – Не забуваймо, що війна нічого доброго не приносить. Оскільки наші покоління виросли в мирний час, нині нам дико. Ми не можемо змиритися зі смертями українських Звитяжців і мирних громадян. Зі згарищами, ракетами й шахедами. З болем, стражданням і байдужістю. На жаль, її теж вистачає. Тож не охолоньмо, не зачерствіймо, не звикаймо, а допомагаймо нашим Титанам здобути перемогу!»

Фото: Вісті Черкащини

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100