реклама Делікат

Незважаючи на триваючу війну, регулярні обстріли та заклики утриматися від поїздок, тисячі брацлавських хасидів, як і щороку, планують прибути до Умані на святкування Рош га-Шана.

photo_2024-09-13_11-53-18

12 вересня під головуванням Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктора Єленського відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо підготовки до щорічного паломництва брацлавських хасидів до Умані. У заході взяли участь представники всіх ключових державних служб для вирішення питань безпеки, логістики та організації паломництва: міська голова Умані Ірина Плетньова, начальник Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА (ОВА) Олександр Шабатін, виконавчий директор БФ «Історико-культурний центр міста Умані» Ірина Рибницька, голова Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен Нун, а також представники Міністерства закордонних справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства культури та інформаційної політики, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України та інші відповідальні особи.

Першочергові питання, які наразі вирішуються, включають: порядок перетину кордону України, забезпечення безпеки паломників, облаштування зони паломництва в м. Умань, умови проживання та харчування паломників, а також створення інших належних умов для вираження ними своїх релігійних почуттів.

Міська голова Умані Ірина Плетньова підтвердила готовність міста прийняти паломників, зазначивши, що забезпечено належний санітарний стан та розроблено план дій на випадок надзвичайних ситуацій. Водночас вона зауважила, що через обмежену кількість укриттів, необхідних для значної кількості паломників, місто не може гарантувати стовідсоткову безпеку. Це створює значні виклики для місцевої влади та вимагає максимальної координації зусиль усіх залучених сторін.

За результатими обговорення були сформульовані відповідні протокольні рішення та конкретизовано план дій щодо забезпечення належної координації всіх залучених до організації паломництва сторін.

Про це йдеться в повідомленні Держетнополітики за результатами засідання міжвідомчої робочої групи щодо підготовки до щорічного паломництва хасидів до Умані.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #1 Ваван квортально-95 й 16.09.2024 11:15
Умань готова принять в любом количестве, с любой стороны! А я ударить по клавишах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100