реклама Делікат

З 29 серпня по 8 вересня 2024 року, в межах проєкту «Грай за рівність», організованим Klitschko Foundation за підтримки фонду DFB-Stiftungen Egidius Braun, 80 вчителів з 24 областей України пройшли тренінгову програму «Грай за рівність». Це комплексний курс підвищення кваліфікації, який дозволить вчителям позбавити уроки від гендерних стереотипів та створити середовище рівних можливостей на уроках.

Проєкт «Грай за рівність» втілюється з 2022 року, тоді, до активностей в межах проєкту було залучено 13 тисяч дітей з різних куточків України, попри повітряні тривоги і відключення світла.

Цього року, проєкт відбувається вже протягом 8 місяців. Весною, 150 вчителів фізичного виховання пройшли навчання в онлайн-форматі, а ті 20, що його завершили та провели найкращі локальні проєкти, мали нагоду пройти інноваційної освітньо-спортивної навчальної програми на базі ФК «РУХ» у м. Винники разом з 5 своїми учнями на початку літа.

460031496_2819540718215203_8954273400624507998_n

28 серпня стартував новий потік навчальної програми, яка тривала 4 дні, під час яких учасники отримали знання щодо впровадження гендерно-нейтральних підходів до викладання спорту. Вчителі взяли участь у практичних заняттях та майстер-класах від відомих експертів, які підготували їх до подальшої роботи з учнями в умовах сучасної української школи.

Після завершення навчання всі учасники проєкту реалізують локальні спортивні ініціативи у своїх школах: змагання, челенджі, фестивалі та конкурси. Кожен із них отримає набір сучасного спортивного спорядження від Klitschko Foundation для підтримки шкільних заходів.

Фінальним етапом стане 5-денна навчальна програма, яка відбудеться на базі ФК «РУХ», де також візьмуть участь 20 найбільш вмотивованих, креативних та завзятих вчителів.

«Грай за рівність» — важливий крок у боротьбі з гендерними стереотипами в спорті, який допомагає формувати у дітей та молоді правильне уявлення про те, що у спорті всі рівні незалежно від статі, фізичних можливостей, соціального статусу та досвіду.

Про це інформують в Черкаському обласному центрі «Спорт для всіх»

Фото: «Спорт для всіх»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Хвєдя 17.09.2024 19:45
Поманєньку нєзамєтно в школу впихують еврпейскіє ценності коториє заканчуюцця прайдамі :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100