реклама Делікат

«Російський світ» – термін, який застосовують у росії, він не є ані точним, ані коректним. З наукового погляду це явище правильніше називати «російським фашизмом».

На цьому наголосив, виступаючи із лекцією в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького, відомий православний богослов родом із Черкащини, доктор філософських наук, професор університету Лойола-Мерімаунт в Лос-Анджелесі й Стокгольмської школи теології архімандрит Кирило (Говорун).

IMG_20240913_110724

– «Російський світ» – це класична форма фашизму, – наголосив науковець. – Тому в академічному середовищі більш коректно говорити про російський фашизм.

Отець Кирило (нині він є священнослужителем Константинопольського патріархату) розповів про те, як упродовж століть створювалися передумови для формування російського фашизму, її остаточного оформлення у вигляді насильницької, кровожерливої політичної релігії, головним автором якої є патріарх московський Кирил (Гундяєв).

Із лекцією, яку отець Кирило прочитав у Черкасах, він вирушає у серію поїздок в різні країни світу, переважно глобального Півдня.

IMG_20240913_110735

Архімандрит Кирило (Говорун) народився в Золотоноші. Працював головою відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. З 2012 року залишив церковні посади і викладає в американських університетах. Є автором численних богословських і філософських праць. Перейшов у Константинопольський патріархат. Був активним прихильником створення помісної Православної церкви України. В 2023 році позбавлений РПЦ сану.

Максим Степанов

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Я черкащанин 19.09.2024 15:50
Цитую Дід Кривалівський:
Раніше був Говорун Дмитро Іванович - завідувач кафедри філософії. Давно не чути. Мабуть, що на тим світі спочіває. Чи не його родич часом?


Племінник
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Дід Кривалівський 18.09.2024 03:41
Раніше був Говорун Дмитро Іванович - завідувач кафедри філософії. Давно не чути. Мабуть, що на тим світі спочіває. Чи не його родич часом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 СОЛДАТ 17.09.2024 19:03
Птиця говорун у нас в Черкасах? Оце так!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100