реклама Делікат

У Кропивнянському дитячому будинку 2023-2024 навчальний рік став останнім, а новий не розпочався через недостатню кількість дітей.

Фото: zoloto.city


У серпні там перебувало лише 9 вихованців: двоє вступили до середніх спеціальних закладів освіти, а решту семеро перевели до Шполянської санаторної школи, пише Золотоноша.city.

Кропивнянський дитячий будинок був єдиним закладом на Черкащині, де піклувалися про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Обидва заклади — і Кропивнянський дитбудинок, і Шполянська санаторна школа — перебувають у підпорядкуванні Черкаської обласної ради.

За словами начальника обласного управління освіти Валерія Данилевського, протягом літа в області припинили свою діяльність шість шкіл, ще шість були ліквідовані рішенням засновників, а 30 закладів реорганізували в школи нижчого ступеня.

«У деяких школах навчалося лише близько десяти учнів. Утримання однієї дитини коштувало 80-100 тисяч гривень на рік. Тому громади приймали рішення про закриття таких закладів», — зазначив посадовець.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100