реклама Делікат

Цьогоріч у природних екосистемах Черкащини сталося 472 пожежі. Серед основних причин: порушення вимог пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, під час проведення польових робіт, випалювання сухої трави, рослинності, залишення вогню без нагляду.

Про це повідомила під час брифінгу начальниця сектору агітаційної та пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Черкаській області Оксана Крутоус.

IMG_20240919_161518

Вона назвала випадки займань у природних екосистемах області, які сталися нещодавно, більшість – через «людський фактор».

– 15 вересня виникла пожежа у селі Вергуни Черкаського району. Зайнялася суха рослинність на відкритій території, займання розповсюдилося на лісову підстилку. Через пориви вітру вогонь швидко поширився на площу 25 гектарів. За інформацією медиків, допомоги потребували 6 мешканців села. Вогнем знищено 7 господарчих споруд і один вагончик. На місці події працювали рятувальники ДСНС, добровільні місцеві пожежні команди, у ліквідації пожежі значну допомогу надало населення. За попередніми даними, причиною стало необережне поводження з вогнем, – сказала Оксана Крутоус.

Триває ліквідація пожежі у селі Нечаївка, яка сталася через порушення правил пожежної безпеки селянами. За словами співробітниці ДСНС, там тліє торф’яний ґрунт на глибині 3 метри. Для його гасіння необхідна велика кількість води.

– З боку Головного управління вживаються всі необхідні заходи, щоб хоч якось вплинути на громадськість, їхню свідомість. Під час проведення рейдів, за самовільне випалювання рослинності або її залишків, до адміністративної відповідальності притягнуто 57 громадян (стаття 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За порушення вимог пожежної безпеки у лісах до адміністративної відповідальності притягнуто 19 громадян (стаття 77), – додала Оксана Крутоус.

Рятувальники нагадують, за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за «самовільне випалювання рослинності або її залишків» на громадянина накладається штраф, розміром від 3060 до 6 120 грн. На посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн.

За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 грн до 12 240 грн.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100