реклама Делікат

Служба безпеки України викрила ще одного пособника рф, який займався підпалами військових автомобілів, призначених для бойових завдань на передовій.

Без назви

За даними слідства, окупанти дистанційно залучили до підпалу студента одного з черкаських коледжів. Він потрапив у поле зору російських спецслужб через активність у проросійських пабліках. Згодом на нього вийшли з пропозицією «легкого заробітку».

За вказівками російських кураторів, студент проводив розвідку та обирав військові автомобілі Сил оборони як потенційні цілі для знищення.

Як встановило розслідування, підпалювачем виявився 18-річний студент одного з коледжів Черкас. Під час літніх канікул він шукав можливості підзаробити в Телеграм-каналах.

Для виконання завдання він виявив місце паркування військового позашляховика і підпалив його за допомогою легкозаймистої суміші. Щоб звітувати перед російським координатором, студент зняв на відео підпал на свій телефон. Однак обіцяної винагороди він так і не отримав.

СБУ затримала зловмисника «по гарячих слідах» у гуртожитку навчального закладу. Під час обшуку у нього знайшли засоби для підпалу та мобільний телефон з доказами його протиправної діяльності на користь рф.

Студенту висунуто підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Він перебуває під вартою і може отримати до 8 років позбавлення волі.

Комплексні заходи з викриття проводили співробітники СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Tyrtychnick 23.09.2024 16:17
Вісім років оцьому гадьонишу за знищене військове авто? Та їм пожиттєве треба давати, а то й розстріл на місці злочину.
Війна у нас взагалі то..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Емеля 23.09.2024 15:13
Наша перспективная молодёж. Будущее нашей возрождённой партии под новым ником "Феникс".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100