реклама Делікат

Прокурори Черкаської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо жителя міста Луганськ за звинуваченням у веденні господарської діяльності у співпраці з державою-агресором та незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Згідно з наданими доказами, 68-річний чоловік, усвідомлюючи протиправність та незаконність дій окупаційних органів, заснував і зареєстрував юридичну особу відповідно до законодавства так званої «лнр».

461006306_952811636873133_4573432199215783719_n

У період з січня по травень 2023 року цей громадянин України здійснював господарську діяльність із закладом «государственное учреждение луганской народной республики «славяносербский районный центр культуры и досуга» з надання доступу до мережі Інтернет.

Досудове розслідування за процедурою «in absentia» та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років, а також з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100