реклама Делікат

Цього року Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького на Міжнародному тижні у Відземському університеті прикладних наук (Латвія) представляли проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло та завідувачка кафедри сучасних практик викладання англійської мови Наталія Сливка.

Захід, що відбувався з 16 по 20 вересня 2024 року в мальовничому місті Валмієра, зібрав представників 16 університетів із 12 країн. У рамках цього масштабного проєкту науковці та викладачі з Латвії, України, Бельгії, Польщі, Португалії, Молдови, Албанії, Румунії, Єгипту, Грузії, Чехії та Індії обговорювали актуальні питання сучасної освіти і технологій.

Фото: cdu.edu.ua


Учасники дискусій обговорювали етичні аспекти використання сучасних технологій у бізнесі, застосування штучного інтелекту для креативних індустрій, а також роль технологій у підтримці сталого туризму. Особливу зацікавленість викликали університетські лабораторії віртуальної реальності, робототехніки, мехатроніки, мультимедійний центр та університетська бібліотека, яка одночасно є муніципальною книгарнею.

Окремі заходи були присвячені перспективам розвитку альянсу європейських університетів EUDRES, асоційованим членом якого є й ЧНУ імені Б. Хмельницького. Учасники окреслили напрями діяльності альянсу та провели практичний нетворкінг для обговорення можливих шляхів спільного реагування на сучасні виклики.

Приємно відзначити, що одним із пріоритетів організаторів заходу було обговорення можливостей підтримки України у її боротьбі проти російської агресії. У рамках спеціальної зустрічі з ректоркою Агнес Девідсон представники українських університетів, включно з Олександром Спрягайлом, обговорили роль університетів під час війни. Під час зустрічі Спрягайло висловив подяку латвійському народу за підтримку України та наголосив на важливості спільних зусиль у протидії російській дезінформації та фальсифікаціям історії.

Традиційною частиною Міжнародного тижня стала Study Fair (ярмарок закладів освіти), на якій Олександр Спрягайло та Наталія Сливка представили історію та сучасний стан Черкаського національного університету. Вони також розповіли про навчальний процес в умовах повномасштабного вторгнення та волонтерську діяльність університету.

Джерело: Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Черевкова підкова 24.09.2024 22:28
Гастролі золотопідковног о цирку. ЧНУ перетворився на корупційний свинарник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100