реклама Делікат

У ході моніторингу соціальних мереж було виявлено факт забруднення невідомими особами пам’ятного знаку Степану Бандері та Роману Шухевичу речовиною зеленого кольору.

Цей знак розташований на вулиці Хрещатик у місті Черкаси.

460624189_8100323976689236_3432657376382504298_n

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, а також осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації або іншої держави, визнаної Верховною Радою України агресором, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України у XX столітті (ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України).

Наразі правоохоронці перевіряють відеоматеріали з камер спостереження, проводять необхідні слідчі дії та вживають заходів для встановлення осіб, причетних до цього правопорушення.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснює Черкаське районне управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, під наглядом керівництва Черкаської окружної прокуратури.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #4 СОЛДАТ 25.09.2024 17:44
Цитую Стабилизец:
І хто ж з перерахованого Бандера Шухевич ? Радянські визволителі чи миротворці ?

Бандера і Шухевич боролися з нацизмом в роки Другої світової війни,і після її завершення також.З російським нацизмом.Що тут незрозумілого?Друга світова не закінчилася в 1945 році.Вона продовжується тому що Україна воює з одним з ініціаторів тієї війни.Якби на лаві підсудних в Нюрнберзі поряд з німцями сиділи сталінські генерали-мясники разом з самим йоською а також вища совкова партійна "еліта", то ,можливо , і нинішньої війни не було б.Ти ставиш дурнуваті питання.Всім все давно ясно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #3 Стабилизец 25.09.2024 08:30
І хто ж з перерахованого Бандера Шухевич ? Радянські визволителі чи миротворці ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #2 Олег 24.09.2024 21:40
Прокуратура занимается не своей работой ......!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 У цієї т.з. прокуратури 24.09.2024 21:18
не тільки рукописи горять, а ще й відеоматеріали з камер спостереження заразом з бекапами.
Допалють все, відзвітують: "Свєта не було, нічого нє работало"-
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100