реклама Делікат

Всеукраїнська газета «Козацький край» стала платформою для реалізації спільного медійного проєкту Управління комунікацій Сухопутних військ, Національної спілки журналістів України та Черкаської обласної військової адміністрації. Свіжий номер видання, віддрукований у Черкасах напередодні Свята Покрови і Дня захисників та захисниць України, поєднав публікації, присвячені історії та сьогоденню Української визвольної боротьби, а співпраця цивільних і військових медійників дала можливість висвітлити теми, не відомі на широкий загал.

Історія порятунку артефактів у зоні бойових дій, де до підриву Каховської греблі було водосховище. Захоплюючим і небезпечним дослідженням займалися «науковці в пікселі» - група професійних істориків, які нині служать в ЗСУ і отримали погодження Генштабу на проведення ризикованої двомісячної експедиції…

461518035_122177299322130539_6660957711332733221_n

Історія створення воїнами артилерійської бригади популярного нині у соцмережах кліпу, музичний ряд до якого утворили британська гаубиця, польська самохідка і німецький акордеон, а зйомками займався старший солдат, який до війни на міжнародному рівні спеціалізувався на фотографуванні небесних світил і космічних галактик…

Екскурсії Нью-Йорком від капітана ЗСУ, який у цьому місті на Донеччині отримував авто від Спілки журналістів, що вирішила підтримати колег у мундирах – пресофіцерів…

Історія символів сучасної війни: як було написано пісню «Байрактар» і які курйози спіткали композитора, якому довелося «повоювати» за авторство з іноземним блогером; звідки взялися написи «За бабу Вєру!» на українських гелікоптерах і як один з них розписали «петриківкою»; хто придумав «Привида Києва» та інші історії новітньої війни.

У газетному блоці, де висвітлюється більш давня історія – маловідоме про відомий похід Сагайдачного на москву, про загадкові «попередження з минулого» напередодні вторгнення росії і про офіцера Армії УНР та УПА, який народився у місті Суджа Курської області…

Свіжий номер «Козацького краю» вже читають військові й цивільні у прифронтовій зоні чи в столиці, у Херсоні, Запоріжжі, Харкові чи Черкасах - перевага «друкованого слова» у тому, що на вихід газети не впливають перебої з електроенергією, а події на друкованій на папері сторінці не щезають за добу з основної стрічки новин, як це буває в Інтернеті.

«Спецпроєкт, ініційований редакцією газети «Козацький край», був підтриманий головою Черкаської обласної військової адміністрації Ігорем Табурцем, нашою Спілкою журналістів і пресофіцерами Управління комунікацій Командування сухопутних військ – куратором проєкту від них був Тарас Ткаченко, - коментує голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. – Публікації, розміщені в газетному спецвипуску, продовжать свій шлях до читача і через електронні ЗМІ – маємо використовувати всі способи донесення інформації. Ми завжди говоримо, що і цивільні журналісти, і пресофіцери – важливі. Разом переможемо ворога і на інформаційному полі битви!»

У редакції «Козацького краю» окремо дякують за інформаційну допомогу в реалізації спецпроекту і агентству Укрінформ (гендиректор Сергій Череватий) та заповіднику «Києво-Печерська лавра» (гендиректор Максим Остапенко), а також пресгрупі 26-ї артилерійської бригади ЗСУ (Максим Потебня) та інформвідділу Національного заповідника «Хортиця» (Анна Головко).

«Життя триває, точиться війна», - так написав колись наш земляк, поет і борець за Волю України Анатолій Лупиніс. Нещодавно в бою за Україну загинув його син, Микола Лупиніс, друг нашої редакції. Цей волонтерський газетний проєкт, де акцент зроблено на людях творчості, вимушених взяти до рук зброю – данина пам’яті Миколі Лупиносу і десяткам тисяч тих, хто поклав життя за свободу нації», - наголошують у редакції «Козацького краю».

Інформаційна служба НСЖУ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100