реклама Делікат

На виставці «Ті, хто нас захищає», що експонується в обласному краєзнавчому музеї, представлені 37 робіт, які створили 28 майстринь з усієї України та з-за кордону, 7 з них мають звання народний майстер України.

Є досвідчені майстрині, є молоді початківці-аматори, повідомляє Черкаський обласний краєзнавчий музей.

Серед робіт є лялька-воїн «Боєць «Азову» 8-річної Злати Федорової, яка вже є майстринею-лялькаркою. Вона створила ляльку-воїна, прототипом якої є її тато.

Дівчинка два роки займається творчістю, отримувала перші місця у конкурсах з дизайну. Дізнавшись про проєкт та виставку на тему війни, керівник Ольга Бульдович запропонувала учениці створити свою ляльку-воїна. Злата одразу визначилася зі своїм героєм.

Її батько зараз захищає Україну у лавах «Азову», тож прообразом ляльки є збірний образ знайомих азовців.

Фото: ckoblmuz.ck.ua


«Під час роботи над лялькою відчували велику відповідальність, щоб максимально правильно відтворити всі деталі строю. А також переживання, щоб дитяча робота достойно виглядала поряд з ляльками майстрів. Під час створення часто зверталися з питаннями до татка та його побратимів. Коли воїн був завершений і відзнятий, то отримали їх схвалення і навіть замовлення для Злати, щоб створила ще воїна для благодійних аукціонів.

Воїн має свій оберіг - обручку на ланцюжку, як нагадування про коханих рідних, що чекають та моляться за свого захисника.

Історія до воїна: Знайомтесь, це Іван, який є воїном Третьої штурмової бригади (3ОШБр). Вона була сформована на базі підрозділу ССО «Азов–Київ», що був утворений з добровольчих загонів територіальної оборони «Азов». Це ТРО було створене 24 лютого 2022 р. у Києві в перші години повномасштабного вторгнення.

Позивний Івана – «Леон». Він - найкращий у світі. Патріот, який не залишився осторонь і з початком війни пішов боронити Батьківщину. Впевнений, що рабів до раю не пускають, тому відстоює інтереси вільної і незалежної України. «Хто, як не я?» - ось якої думки наш славний герой, який щодня зі своїми побратимами проганяє рашистів з нашої рідної української землі», – йдеться в описі до ляльки-воїна на виставці.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 SlavaUA 02.10.2024 09:13
Пишаюсь нашою майстрінею! справді зворушливо гарна ідея
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100