реклама Делікат

Уманська міська рада затвердила нові ставки туристичного збору на 2024 рік, відповідно до Податкового кодексу України та рішень місцевої ради. Для в'їзного туризму встановлено дві основні ставки: 2,5% (177,5 грн за добу) для проживання у готелях, хостелах та інших закладах готельного типу, і 5% (355 грн за добу) для проживання у приватних квартирах, котеджах та інших об'єктах тимчасового розміщення.

Збір справляють податкові агенти – юридичні та фізичні особи, які надають послуги тимчасового розміщення, а також комунальні підприємства. Зокрема, «Комунальник» отримав статус податкового агента й уклав договір з ізраїльською організацією Breslov World Center Inc. для сприяння збору коштів з паломників-хасидів, які відвідують Умань на святкування єврейського Нового року.

Сплатити туристичний збір можна через «Приват24», банківські термінали або пос-термінали, що будуть встановлені в місцях масового перебування паломників. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит, яку надав перший заступник міського голови Олег Ганіч.

6533

6533


Нагадаємо, як інформував «Прочерк, В Умань прибуло тисячі паломників: всі платять туристичний збір. Усі хасиди проходять рамки та сканери, сплачують туристичний збір (попередньо відомо про 40 доларів), без сплати якого їм не дозволять увійти на територію святкування.

6533

Заходячи на територію кварталу, вони мають заплатити ціну, які, чомусь написано ручкою від руки на аркуші паперу. Пані, яка тут-таки в наметі, каже, що на стіні є QR-код, за яким і сплачують приїжджі. Мовляв, все офіційно. Проте помічаємо, що дехто з приїжджих немає дорогих сучасних телефонів, а користується кнопковими телефонами. Через такі телефони не можна кодом перейти куди слід і заплатити. Та не біда, для таких є термінали. На терміналі показано, що за одну людину слід платити 1600 гривень – це з комісією (комісія 180 гривень). Водночас там не вказується на який це період проплата. Виходить, прочани, які приїздять на день, мають заплатити цю суму, і ті, хто приїздить на довше.

Вже з доказом про оплату можна проходити на територію.

Якщо врахувати, що має прибути 30 тисяч паломників і помножити цю цифру на 1600 то вийде 48000000. Сорок вісім мільйонів, які, очевидно, підуть на благоустрій громади…


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100