реклама Делікат

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення заочно засуджено ще одного зрадника, який співпрацює з рф на тимчасово окупованій території Донеччини. Суд призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна

Також злочинця позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 15 років.

Без назви

За матеріалами справи, від початку повномасштабного вторгнення рф 64-річний житель Донецька активно співпрацює із загарбниками. Колишнього головного архітектора Бахмуту окупанти призначили на посаду директора департаменту так званого «міністерства будівництва та житлово-комунального господарства днр».

Колаборант погоджує проекти будівництва та займається розбудовую Маріуполя, який війська рф зруйнували в 2022 році. Крім цього, зрадник наживається на місцевому населенні, будівлі яких були знищенні обстрілами російських військових, зловживаючи з кредитуванням житла та видачою дозволів на забудову території так званої «днр».

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) СБУ нагадує про невідворотність покарання і кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно відповідатиме перед законом.

Досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Про це інформує прес-служба СБУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100