реклама Делікат

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо жителя міста Корсунь-Шевченківський за фактом поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-1, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

462153878_960595569428073_2146375605139009014_n За даними слідства, 51-річний настоятеля Свято-Троїцької парафії Черкаської єпархії Української православної церкви, маючи проросійські погляди, використав власний акаунт у соцмережі «Однокласники». Там він поширив графічні зображення, зміст яких відповідно до висновку судової мистецтвознавчої експертизи містить символіку комуністичного тоталітарного режиму та зображення націонал-соціалістичної (нацистської) символіки.

Окрім того, обвинувачений розповсюджував відеоролики, у яких виправдовував, визнавав правомірною, збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Перехожий 06.10.2024 21:10
Дайте йому лопату і відправте на Донбас копати окопи під обстрілами. Напевно там він осягне близький йому "рускій мір"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100