реклама Делікат

В області триває процес формування проєктів обласного та місцевих бюджетів на 2025 рік. 

Основні підходи було обговорено на нараді в обласній військовій адміністрації (ОВА) під головуванням першої заступниці голови області Наталії Кравченко.

Фото: ck-oda.gov.ua


— Станом на сьогодні, ми не маємо економічних передумов для прогнозування значного зростання доходів до обласного бюджету у 2025 році, — зазначила Наталія Кравченко. — Однак перед нами стоять численні виклики. Найголовніший з них — підтримка Збройних Сил України. Обласна військова адміністрація взяла на себе зобов’язання реалізовувати важливі інвестиційні проєкти, і ми не можемо допустити їх зупинки в наступному році. Також потрібно забезпечити фінансування захищених статей бюджету.

У зв’язку з цим, при формуванні бюджетних запитів кожен профільний структурний підрозділ має здійснити аналіз мережі підвідомчих закладів, провести інвентаризацію обласних програм, оцінити їх актуальність та можливість реалізації в умовах воєнного часу.

461747625_469820106065608_1372967911052567513_n

— Ми не маємо іншого виходу, окрім як жорстка економія та ефективне використання наявних фінансових ресурсів, — підкреслила Наталія Кравченко.

Директорка департаменту фінансів Черкаської ОВА Вікторія Диченко ознайомила учасників наради з особливостями складання проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік, які мають бути затверджені до 25 грудня цього року.

Основні соціальні стандарти, що будуть включені до проєкту бюджету, залишаються на рівні 2024 року:

  • мінімальна заробітна плата — 8000 грн;
  • посадовий оклад працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки — 3195 грн;
  • прожитковий мінімум для працездатних осіб — 3028 грн.

— Під час складання видаткової частини проєкту обласного бюджету на 2025 рік в першу чергу мають бути враховані кошти на оплату праці працівників обласних комунальних закладів та оплату енергоносіїв і комунальних послуг, — зазначила Вікторія Диченко. — Оскільки Міністерство фінансів України рекомендує залишити видатки на комунальні послуги та енергоносії на рівні 2024 року, важливо вжити заходів щодо економії енергоносіїв у закладах та не допустити неефективного використання енергоресурсів.

Також на нараді обговорили можливість зменшення навантаження на місцеві бюджети через розвиток проєктного менеджменту та залучення фінансування від міжнародних партнерів як на рівні області, так і на рівні громад.

 Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100