реклама Делікат

Понад 87,6 мільйонів гривень державної субвенції на забезпечення харчуванням учнів початкових класів передбачено для закладів загальної середньої освіти Черкащини. Вона може бути використана для придбання продуктів харчування, для оплати послуг кейтерингу та/або аутсорсингу.

Надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам передбачено у межах реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування до 2027 року, повідомив під час брифінгу начальник управління освіти і науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський.

– До ухвалення рішення, безкоштовні гарячі обіди надавались, відповідно до законодавства, лише учням пільгових категорій. У Черкаській області таких дітей понад 26 тисяч. Фінансування покривалося коштом місцевих бюджетів. Завдяки цим коштам громади зможуть забезпечити належний рівень харчування для усіх учнів початкових класів, з раннього віку формуватимуться правильні харчові звички.

IMG_20241010_132030

За словами Валерія Данилевського, керівники органів управління освітою територіальних громад вже ознайомлені з обсягом державної субвенції.

– У громадах розпочалася робота щодо підготовки та організації забезпечення гарячими обідами всіх учнів 1-4 класів, – наголосив освітянин.

Основні вимоги для надання субвенції:

  • Гаряче харчування організовується для всіх учнів початкових класів;
  • У закладі освіти організовано процес очного навчання або поєднується очне з дистанційним;
  • Заклади освіти можуть організувати харчування самостійно через аутсорсинг або співпрацювати з підприємствами, що займаються кейтерингом;
  • Розрахунок вартості гарячого харчування для учнів початкових класів не має перевищувати вартість харчування для учнів 5-11 (12) класів;
  • Усі процеси мають відповідати вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305, нормам НАССР та законодавству з питань безпечності та якості харчових продуктів.

– Забезпечення учнів якісним, збалансованим харчуванням не можливе без потужної матеріально-технічної бази харчоблоків закладів освіти, – зауважив Валерій Данилевський.

Для закладів загальної середньої освіти Черкаської області виділено понад 38 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету на модернізацію та обладнання харчоблоків їдалень. Ведуться роботи у восьми школах семи територіальних громад.

Крім того, за рахунок коштів місцевого бюджету, станом на жовтень 2024 року, проведено капітальний ремонт трьох харчоблоків, зроблено 85 поточних ремонтів, закуплено понад 200 одиниць кухонного обладнання, оновлені меблі, кухонний посуд.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Іndigenous people 10.10.2024 21:12
Поясніть людям, що таке кейтеринг і аутсорсинг. І не корчіть із себе вумних. Understood?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100