реклама Делікат

У рамках щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб відбирав проби питної води у громадах Черкащини.

За період з 7 по 11 жовтня 2024 року фахівці дослідили 129 проб питної води з джерел та мереж централізованого водопостачання за мікробіологічними показниками та 97 – за санітарно-хімічними.

voda

Відхилення від гігієнічних норм було виявлено в трьох пробах за мікробіологічними показниками (загальні коліформи, кишкова паличка) на водогоні Кам’янської територіальної громади, а також в одній пробі (1,0%) за санітарно-хімічними показниками (нітрати) на водогоні Тальнівської територіальної громади.

Про результати досліджень було поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та голів зазначених територіальних громад. Власникам водогонів направлено відповідні пропозиції щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Ускладнень санітарно-епідеміологічної ситуації та спалахів інфекційних захворювань, пов'язаних із питною водою та водопостачанням, на території області не зареєстровано. Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води триває.

Пресслужба Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100