реклама Делікат

Суспільне Мовлення запрошує черкащан долучитися до найбільшого україномовного флешмобу — Радіодиктанту національної єдності — всіх українців і тих, хто знає чи тільки вивчає українську мову. Цьогоріч 25 жовтня об 11:00 до Дня української писемності та мови Радіодиктант відбудеться вже 25-й раз поспіль.

zdugzg6rfldez2nkuftw

Радіодиктант «Магія голосу»

Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності – 2024 стала письменниця Оксана Забужко. Радіодиктант називатиметься «Магія голосу». Читатиме його поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Мета радіодиктанту — об’єднати якомога більше людей навколо України в усьому світі. Він покликаний не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу, а написати Радіодиктант національної єдності – 2024 разом із тисячами людей по всьому світу.

Суспільне Мовлення пропонує усі можливі формати для участі в Радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та диджитал-платформах.

unnamed

Як долучитися до написання Радіодиктанту

Отже, для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності – 2024, 25 жовтня об 11:00 (за київським часом) увімкніть зручний для вас майданчик трансляції:

Писати диктант черкасців запрошують 25 жовтня об 11:00 до місцевого освітньо-культурного Гончаренко центру, що у Черкасах на бульварі Шевченка, 234. Для участі у написанні диктанту достатньо заповнити коротку форму за цим посиланням. Організатори забезпечать учасників усім необхідним — ручками, папером та трансляцією, інформують в Гончаренко центрі.

Куди надсилати свій текст Радіодиктанту

У понеділок, 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо буде оприлюднено текст Радіодиктанту національної єдності, тож ви зможете перевірити себе на помилки самостійно. А якщо хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;
  • сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу [email protected].

Будемо вдячні, якщо ви зробите фото та відео під час написання Радіодиктанту чи підготовки до нього, та опублікуєте у соціальних мережах із гештегами #пишеморазом,  #радіодиктант2024.

Нагадаємо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу.

Найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, проте щороку Радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій у всьому світі.

Кілька років поспіль Суспільне Мовлення транслює Радіодиктант на всіх платформах: телебаченні, радіо та диджиталі. Минулого року до Радіодиктанту національної єдності – 2023 долучилися понад пів мільйона людей на платформах Суспільного. Авторкою тексту Радіодиктанту була поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав Радіодиктант актор і театральний режисер Олексій Гнатковський. Близько 20 тисяч листів надійшло на перевірку, а переможцями стали сім осіб.

Джерело: Суспільне Мовлення та Гончаренко центр

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Троїстий інвалід. 23.10.2024 09:00
Так як я знаю украіиський язик, так серед всих висосидящіх інвалідів його ніхто не знає! На всеукраїському з'їзді служащіх-інвалідов, після мого пламенного виступлєнія-діктанта "Об усіленіі борьби з фальшивоінвалід чіками", розказують, шо прослухавши текст по радіву, Забужко лічно заплакала й сказала "Такої української черкаської ще в житті я не чула!". А це вже признаніє!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100