реклама Делікат

Військові Андрій Мазур та Віталій Чорновол разом служили у 25 десантно-штурмовій бригаді. 

Віталій Чорновол. Суспільне Рівне


Під час бою Андрій побачив, як Віталія засипало землею. Тоді, каже, думав, що побратим не вижив. Про випадкову зустріч у чужому для обох місті — чоловіки розповіли Суспільному.

Андрій займається волонтерством, у Рівне приїхав, аби зібрати гроші побратимам. А Віталій місяць тому вдруге приїхав сюди на лікування.

"Це був штурм. Авдіївка. Тоді я його побачив і... Вже стільки часу минуло, я думав, що його немає. І так само він думав, що мене немає", — розповів ветеран Віталій Чорновол.

"Після того бою, на жаль, я його втратив. Я його не зміг знайти. А він, як виявилось, був присипаний землею. Насправді, я думав, що він загинув", — пригадав ветеран Андрій Мазур.

Вони разом обороняли Авдіївку весною 2022 року. Віталію 40, він родом з Умані, 50-річний Андрій із Кам'янського.

"Дивлюсь, хтось іде. Думаю, іде якийсь кабан, напевно місцевий. А ж бачу — це він іде. І я, ну просто був в шоці! Скільки це? З квітня 2022 року ми просто не бачились. Це не пояснити. Знаючи, що побратима вже серед живих немає, а тут він ось — перед тобою. Вже стільки років пройшло. Обнялись, заплакали", — поділився Віталій Чорновол.

Андрій Мазур. Суспільне Рівне


"Потрібно було бачити реакцію людей, які були навколо, коли ми побачились. Це неймовірні враження були! Напевно п'ять хвилин обіймались і не могли повірити, що зустрілися. Доля нас знову звела! Дуже радий, що він живий-здоровий", — додав ветеран Андрій Мазур.

"Я просто сів, не знав, що взагалі думати, що робити, казати. Бог є на світі. Надіюсь, що таких зустрічей буде багато. Закінчиться ця війна і всі хлопці будуть навічно закарбовані в пам'яті, в історії України", — підтвердив Віталій Чорновол.

Під час боїв на Донеччині, розповіли Андрій та Віталій — втратили багатьох побратимів.

"У мене було багато друзів до 2014 року, а після 2014 року з'явилися побратими. Це набагато сильніше, аніж друзі, тому що побратим на передовій — це навіть більше, аніж брат. Познайомились у 25-й бригаді десантно-штурмовій. Для мене він — герой. Тому що людина, у якої троє дітей... Він міг просто залишитись вдома, сказати, що я "багатодітний батько", але хлопець пішов захищати країну", — сказав Андрій Мазур.

"Ми здружилися, тому що у нас поклик "завжди перші", — додав Віталій Мазур.

Військові зі стягом. Суспільне Рівне


— Ви вже з Андрієм Івановичем обмінялись номерами телефонів?

— Так, обмінялися, вже все!

— Хто до кого перший в гості поїде?

— Побачимо. Хай до мене приїздить, в Умані дуже красиво.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100