реклама Делікат

З метою підвищення рівня бюджетної прозорості та забезпечення доступу до інформації про використання коштів державного та місцевих бюджетів, направлених на проєкт модернізації харчоблоків в школах, Центр досліджень фіскальної політики розробив механізм представлення інформації про видатки кожної територіальної громади.

Їдальні в громадах Черкащини оновлюються

Їдальні в громадах Черкащини оновлюються


Станом на 24 жовтня 2024 року на Черкащині завершено 12 тендерів на модернізацію шкільного харчування. Всього участь взяли 8 шкіл. Витрачено 66 млн грн.

Зокрема, завершено закупівлю у Катеринопільському ліцеї №1, Шполянському ліцеї №3 (по одному з тендерів), Уманській гімназії №11, Кам’янському ліцеї №1, Ліцеї загальноосвітньої школи «Лідер», Черкаській школі 26 ім. Момота, Іваньківському ліцеї (по одному з тендерів)…

Закупівля не відбулася у Іваньківському ліцеї і Шполянському ліцеї №3 (це вже інші тендери), відмінено закупівлю у Черкаській загальноосвітній школі № 32.

765

Найдорожчий тендер на 12 млн був у черкаській школі №32. Але закупівля була відмінена. З тих тендерів, що пройшли успішно, найдорожча закупівля майже на 9 млн була у Черкаській школі №26 імені І. Момота.

Що передувало? Цьогоріч на модернізацію харчоблоків у школах було виділено 1,5 млрд гривень. Ці кошти є вагомою підтримкою громад у реалізації реформи шкільного харчування, яка була ініційована першою леді України Оленою Зеленською у 2020 році.

Кошти субвенції розподілено на 159 проєктів, відібраних на конкурсній основі відповідно до Порядку та умов надання субвенції, затверджених Кабінетом Міністрів України. Відібрані заклади отримали можливість придбати сучасне обладнання та провести реконструкцію або капітальний ремонт їдалень та харчоблоків.

Назарій Вівчарик, фото "Прочерку"

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Черкащенко 26.10.2024 20:09
Там по деяким школам є підозра по відмиванню коштів. Бо в багатьох харчоблоки й так ідеальні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Тимофій 26.10.2024 19:11
Усі "модернізації", окрім військових, є розпилювання бюджету. Ганьба! :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100