реклама Делікат

Визначаючи рейтинг найгучніших скандалів на українському телебаченні у 2012 році, «Комсомольская правда в Украине» відзначила нашу землячку.

Фото прес-служби телеканалу «СТБ»

Фото прес-служби телеканалу «СТБ»

Чесна відповідь на запитання про хабарі, яку дала в ефірі телешоу «Детектор брехні» 23-річна уманчанка, старший лейтенант податкової міліції Іванна Гураєвська, коштувала їй роботи. І хоч Іванна поїхала на телешоу налагоджувати стосунки з мамою, для неї воно завершилося розірванням стосунків із податковими органами міста Умань, де вона працювала старшим опер-уповноваженим відділу боротьби з фіктивним банкрутством, пишуть «Вечірні Черкаси».

За допомогою програми «Детектор брехні» на «СТБ» 42-річна мати Іванни Ірина Миколаївна виявила, що її успішна донька, яка за свої 23 роки встигла зробити і кар’єру в органах податкової служби, і невдалу спробу створити сім'ю, найбільше хоче маминої уваги та впевненості, що та її любить. І хоч Іванна вже сама мама – її 3-річна донька живе у батьків, та розібратись у своїх стосунках із рідними змогла тільки за допомогою телешоу.

Проте правоохоронну структуру, де вона працювала, зацікавила зовсім не сімейна драма, а перше з шістнадцяти запитань програми. Коли ведучий шоу Дмитро Карпачов запитав: «За час роботи в податковій міліції ви брали хабарі?», Іванна, трохи повагавшись, відповіла: «Так». Згодом вона пояснила: «Після розмови по суті нерідко отримувала невеличкий подаруночок. Зі слів дарувальників, це вдячність, просто як красивій жінці».

Буквально через 48 годин після виходу передачі в ефір Іванну попросили з роботи.

– Розмова, що відбувалась із керівництвом після виходу передачі на екран, мала інквізиційний характер із проявами морального приниження та залякування. Мене «добровільно-примусово» змусили піти з роботи. Інакшого способу та причин для звільнення не знайшлось, як просто залякувати мене порушенням кримінальних справ та викликаним інтересом із боку «інших служб». Мені навіть не дали можливості скористатись законним правом на декретну відпустку по догляду за дитиною. Мені повторювали: «Немає людини – немає проблеми!», – розповідає Іванна про наслідки своєї відвертості.

Утім, вона запевняє, що була готова до цього.

– Я знала, що так буде! Система, в якій я працювала, затиснута в рамки, тому все, що виходить за їхні межі, вважається зайвим. Ставлення колег до мене та цієї ситуації досить двояке. Надіюсь, вони зробили для себе якісь висновки. А суть у тому, що рано чи пізно ми перестаємо бути потрібними структурі, і коли це станеться – лише питання випадку та часу.

Іванна вважає, що сама обрала час, коли розпрощатися зі структурою, і мету, заради якої їй не шкода було це зробити. При цьому вона не приховує, що мріяла працювати в правоохоронній системі з дитинства.

– Якщо кар'єра та гроші мають властивість закінчуватись, то сім'я, як поняття нескінченне і продовжуване, для мене важливіша, – каже вона.

Її стосунки в сім'ї після передачі змінились кардинально. І хоч мама не в захваті від наслідків свого та доньчиного теледебюту, та Іванна прийняла і зрозуміла її позицію.

– У мами власне бачення ситуації, що склалась. Її думка залежна від думки більшості. Але та мета, яку я ставила перед собою, йдучи на передачу, була мною досягнута. Можливість сказати мамі, що я її люблю, і вперше почути від неї те саме у відповідь, була реалізована.

Участь у програмі мала ще один наслідок – 50 тисяч гривень, які Іванна заробила за свою відвертість. Щоправда, в неї була можливість спробувати заробити на сто тисяч гривень більше, проте, отримавши від мами зізнання, що та її любить, Іванна вирішила зупинитись. Отримані гроші, зізнається тепер уже колишній податківець, наразі є одним із засобів для існування.

«Лишилася без роботи, квартира орендована, виплати затримують…» – каже вона.

Попри те, що сталося, Іванна дивиться в майбутнє з оптимізмом: «Планую завершити розпочаті справи – «відфільтрувати» список знайомих, реалізувати себе в новій, більш продуктивній сфері діяльності, де я потрібна в першу чергу як хороший спеціаліст, а ще задумуюсь над влаштуванням особистого життя!»

Історія, що сталася з уманчанкою, сама по собі безпрецедентна. Виправдовувати екс-податківця нема за що, реакція органів податкової служби в цій ситуації досить прогнозована і, з одного боку, правильна. Але з іншого – чи мають моральне право засуджувати поведінку Іванни представники правоохоронної системи, про яку навіть керівництво держави каже, що вона – одна з найкорумпованіших в Україні? Перш ніж її осудити, слід згадати нашу «безкоштовну» медицину, освіту чи будь-яку іншу сферу життя, в якій кожен із нас виступає якщо не отримувачем, то принаймні тим, хто дає хабарі...

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100