реклама Делікат

Про це заявив в.о. голови ДПС у Черкаській області Володимир Коломієць під час традиційного щомісячного звіту про результати роботи з легалізації виплати заробітних плат і зайнятості населення та щодо погашення заборгованості із заробітної плати.

Зокрема він розповів, що торік на Черкащині після податкових перевірок працевлаштовано 2850 найманих працівників. Ці люди тепер отримують реальну заробітну плату і соціальний захист. Легалізовано 6204,2 тис. гривень доходів, донараховано 928,43 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб. Крім того 1465 черкащан, що провадили діяльність без реєстрації, взяті на облік як приватні підприємці із сплатою 198,3 тис. грн. податків.

«Це ганебне явище, коли людина не може забезпечити гідне життя своїй родині за рахунок офіційної зарплати. Проте куди небезпечніше для суспільства нехтувати порушенням прав молоді – вчорашніх студентів і школярів на офіційну працю, отримання достойної заробітної плати і сплати податків з цієї зарплати. Розпочинаючи кампанію легалізації і працевлаштування молоді, ми не просто підтримуємо дітей, які можуть і готові працювати, проте не знаходять підтримки у роботодавців, не лише допомагаємо їхнім батькам, які чимало вклали у становлення і освіту. Це – інвестиції у стосунки між державою і молодими громадянами. Це важливе соціально-економічне питання», – наголосив Володимир Коломієць.

Обласними податківцями уже розроблено відповідну програму. Заплановано, що навчальні, інформаційні та контрольні заходи відбуватимуться за участі громадських організацій і представників засобів масової інформації. Хід кампанії та її поточні результати широко оприлюднюватимуться. Черкащанам, які мають відомості щодо неофіційного працевлаштування, заниження заробітної плати, зарплатні борги, безпричинне звільнення  та ін. порушення прав працюючої молоді пропонується обов’язково повідомляти про це за номером телефону «гарячої лінії» (0472) 33-91-34. Робота лінії та оперативне вирішення питань, поставлених абонентами, перебуває під особистим контролем в.о. голови ДПС у Черкаській області  В.В.Коломійця.

Загалом за 2012 рік податківці провели 219 перевірок роботодавців – юридичних та фізичних осіб, за якими донарахували до бюджету 7739,5 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. До бюджету надійшло 2021,5 тис. гривень.

Про це інформує прес-служба ДПС у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100