реклама

реклама

Ретро-листівка

Ретро-листівка

Виставка новорічно-різдвяної атрибутики відкриється з наступного тижня у Черкаському обласному краєзнавчому музеї. На виставці буде показано, як змінювалися новорічні традиції, починаючи з 50-х років до сьогодення.

Також на виставці будуть продемонстровані різдвяні традиції наших предків. Про це «Прочерку» розповіла старший науковий співробітник відділу етнографії музею Марія Хоменко. Цікаво, що на виставці з-поміж різдвяної атрибутики красуватиметься і створений її руками дідух. Він та інші роботи пані Марії нещодавно «брали участь» в культурному проекті, що проходив в музеї Івана Гончара у столиці.

Щодо новорічних атрибутів, то окрім прикрас на ялинку, на виставці можна буде побачити і різноманітні листівки. Найстаріша листівка, що є в колекції музею, – 1938 року. А от найстаріша листівка черкаського видавництва – 1957 року.

Долучилися працівники обласного музею і до ініційованих обласним управлінням культури і туризму новорічних заходів, що відбуваються на Соборній площі.

– Працівники музею підготували краєзнавчу вікторину в основному на етнографічну тематику. Прості і цікаві запитання, що адресувалися діткам, стосувалися Дня Святого Миколая, Варвари, Меланки, Василя. У подарунок за правильні відповіді учасники отримували спеціальні запрошення на відвідування музею. Усі запрошення – безкоштовні, – говорить директор Черкаського обласного краєзнавчого музею Алла Кушнір.

За словами Алли Андріївни, нині музейники також підводять підсумки року. Кажуть, що він був важким, але таким, що запам’ятовується.

Різдвяний дідух

Різдвяний дідух

– Одним з найважливіших заходів, що відбувався цього року, є все-таки перший Всеукраїнський з’їзд музеїв, що проходив саме у нас, на Черкащині. До нас з’їхалися працівники музеїв майже з усієї України. Щодо нашої буденної роботи, то протягом року ми зібрали понад 9 тис. одиниць експонатів (а це дуже велика кількість), прийняли більше 200 тис. відвідувачів, – розповіла директор музею.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 piligrim 22.12.2010 12:50
З"їзд музеїв це добре! Однак коли на Черкащині музеї працювати вже почнуть? Розповідали за Канів, а музей там не працює. Інсталяція не підключена до живлення. :cry: Кому така робота музею потрібна?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100