реклама

реклама

Податківці оголошують попередження новорічним персонажам

Податківці оголошують попередження новорічним персонажам

Доходи Діда Мороза та Снігуроньки підлягають оподаткуванню згідно з нормами Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» та розділу ІV Податкового кодексу України «Податок на доходи фізичних осіб». Про це податківці нагадують керівникам та бухгалтерам підприємств і фізичним особам – підприємцям, що хочуть організувати корпоративи та дитячі свята за участю цих новорічних персонажів.

Тож у разі укладення з ними цивільно-правового договору, із суми їхньої винагороди слід утримати і перерахувати до бюджету суму податку з доходів фізичних осіб. До того ж сума винагороди відображається у формі №1ДФ з ознакою доходу 01.

Якщо Дід Мороз та/або Снігуронька є фізичною особою – підприємцем (ФОП) і послуги надаються у межах цієї діяльності, то підприємницький статус такої фізичної особи має бути зазначений в договорі, а замовнику доцільно отримати від ФОП копії свідоцтва про державну реєстрацію.

Увага! Запрошуючи Діда Мороза та Снігуроньку на різдвяні свята, не забувайте, що з 1 січня 2011 року запроваджується малопрогресивне оподаткування доходів фізичних осіб шляхом встановлення ставки 17% до місячного доходу, який перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати (становить понад 9410 грн.) – наголошує ДПА у Черкаській області.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Антон Сергеевич 22.12.2010 12:35
Та чего вы их трогаете, ***???!!!! Теперь и цены на их заказы вырастут. И кто их в садики и школы звать то будет? Дети без Деда Мороза и Снегурочки будут вырастать!!! ПР - одумайтесь!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100