реклама

реклама

tubb Нині на Черкащині у шести районах відсутні фтизіатри: Жашківському, Христинівському, Лисянському, Кам’янському, Канівському, Смілянському. Необхідною ж умовою для заохочення лікарів є виділення житла та підвищення заробітної плати. Про це повідомляють в Головному управлінні охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації.

За даними управління, на сьогодні в області гостро стоїть проблема кадрового забезпечення районів фтизіатрами. Штатним розкладом передбачено 94,25 посади лікарів-фтизіатрів. Зайнята 71 посада фтизіатрами. Із них працює 58 фізичних осіб. Відсоток укомплектування складає 63%. Із лікарів-фтизіатрів мають вищу категорію – 20 осіб, І категорію – 18 осіб, ІІ категорію – 16 осіб, без категорії працює – 4 лікарі.

У той же час, за даними управління, не дивлячись на нестачу лікарів в області, показник захворюваності на туберкульоз на Черкащині знизився.

Так, за 9 місяців цього року у порівнянні з минулим роком показник захворюваності на активний туберкульоз знизився з 50 до 44 на 100 тисяч населення. У структурі захворюваності переважає туберкульоз легень. За 9 місяців цього року виявлено 507 хворих на органи дихання проти 582 за відповідний період минулого року. Активно проводилося обстеження груп ризику – 211 160 осіб. Протягом 9 місяців 2010 року обстежено 78,7%. План проведення флюорографічних обстежень виконано на 71,9%.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100