Народний депутат України Віктор Тимошенко завершив нетривалу паломницьку поїздку до святої гори Афон, що в Греції. До цієї подорожі він запросив настоятеля Свято-Покровського храму Сміли протоієрея Петра Дмитрука (брата Митрополита Черкаського і Канівського Софронія) як одного з найдосвідченіших священиків Черкащини, обізнаних в духовних питаннях, йдеться на сайті Черкаської єпархії УПЦМП.

– Для мене запрошення відвідати Афон, яке надійшло від Віктора Анатолійовича, – це й несподіванка, і величезна радість, і, водночас, висока честь, – сказав отець Петро Дмитрук. – Ми дуже вдячні цій шановній людині за ті справи доброчинності, які він робить для простих людей. Зізнаюсь, я навіть не думав, що матиму таку можливість, про яку мріє кожний православний християнин: ступити на святу землю Афону, вклонитися його святиням, помолитися разом з тамтешніми аскетами-ченцями. Ми скористаємося цією можливістю, щоби піднести свої молитви за смілян, за наш благословенний Богом край. Ми завжди раді бачити й приймати у себе Віктора Анатолійовича, як рідного по духу, тому сподіваюся, що й ця нова зустріч і спільна подорож до всесвітньовідомих святинь буде нам усім лише в духовну радість.

Разом із Єрусалимом гора Афон вважається місцем особливої Божественної благодаті й присутності, тому відвідати ці місця щороку прагнуть мільйони прочан з усього світу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100