реклама

реклама

Мер Черкас у телеефірі малював схему місцевого бюджету

Мер Черкас у телеефірі малював схему місцевого бюджету

Хто в місті наповнює бюджет? Про це розповів у прямому ефірі програми «Відкритий діалог» на ТРК «ВІККА» міський голова Черкас Сергій Одарич.

– Сьогодні у місті проживає 300 тисяч жителів. З них 120 тисяч – це люди, які не наповнюють бюджет ні на одну копійку, бо ці люди не працюють. Сюди входять пенсіонери, діти, непрацездатні громадяни, – розповів Одарич.

За його словами, 180 тисяч черкасців – люди працездатного віку. З них: 70 тисяч – наймані працівники, які працюють на великих і середніх підприємствах («Азот», «Темп», «Світ ласощів», «Богдан» тощо); держслужбовці (працівники міськвиконкому, адміністрації, райвиконкомів); працівники правоохоронних органів (міліція, прокуратура, судді); так звані бюджетними (вчителі, лікарі, вихователі дитячих садків). Ще 70 тисяч – це приватні працівники або наймані працівники приватних підприємців, тобто люди, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

– Ми маємо такий «бермудський трикутник» у Черкасах – це 40 тисяч осіб, які ніде не працюють, у них не оформлені трудові договори, вони не отримують матеріальну допомогу, вони не стоять на ринку праці (біржі), вони не є інвалідами, не є пенсіонерами, дітьми. Тобто, де ці люди – невідомо. Напевно частина з них (10-15 тисяч) працюють на підробітках: у Києві, у Дніпропетровську, в Росії, у Португалії, в Італії. Решта, я можу сміливо стверджувати, – це люди, які працюють взагалі без будь-якого оформлення документів, отримуючи заробітну плату абсолютно «в чорну». Тобто, ця частина черкасців (120 тис. + 40 тис.) – це люди, які не приносять доходу в бюджет. І лише 140 тисяч, тобто менше половини, – це ті, які приносять дохід до міського бюджету, – підсумував мер.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 sirko 23.12.2010 18:40
Яке, взагалі, моральне право має Одарич говорити, що якісь люди не приносять гроші в бюджет, коли він сам знаходиться на утриманні бюджету і не зробив нічого, щоб тих нещасних остарбайтерів забезпечить роботою.Яких інвесторів він зацікавив? Які умови він для бізнесу створив, щоб той по-білому оплачував працю?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100