реклама

реклама

Другий місяць у Черкасах близько тисячі людей сплачують за житлово-комунальні послуги через термінали самообслуговування. Однак послуга ця поки що впроваджена без активної реклами і працює у тестовому режимі.

На сьогодні, за словами директора ТОВ «Міський інформаційно-розрахунковий центр» Олега Ліходькіна, у терміналах відпрацьовані платежі за квартплату, за водопостачання і водовідведення, за газ. «Зараз працюємо над послугами за електроенергію. "Обленерго" зацікавлене в цьому. З січня за електрику теж можна буде сплатити в терміналі. Ми поставили собі за мету зробити так, щоб громадянин міг сплатити всі послуги в терміналах: навіть сплатити за кабельне телебачення та Інтернет», – пояснив Олег Ліходькін.

Влада міста надає перевагу у співпраці тим фінансовим установам, які приймають платежі, не беручи комісії з людей. Нині це «Ощадбанк», «Укрпошта», «ПриватБанку» і ще деякі менші банківські установи. «Основна вимога до фінустанови, це щоб вона не брала додаткових комісій з населення. Так, банк бере комісію лише з комунального підприємства», – пояснив Олег Ліходькін.

– Сьогодні по місту працює близько 40 терміналів «ПриватБанку», де можна сплатити за комунальні послуги. З наступного року запрацює ще близько 60 терміналів у місцях масового перебування людей: в супермаркетах, магазинах, управліннях соцзахисту, у виконкомі тощо. Залишиться лише навчити людей користуватися терміналом, але більшість сьогодні користується ними при поповненні рахунків мобільного телефону тощо, тож проблеми в цьому не буде. Активну кампанію з роз’яснення цих послуг плануємо з 10-15 січня, – зазначає пан Олег. – Найближчим часом на порталі міської ради запрацює сторінка, де можна буде подивитися історію платежів і свою поточну заборгованість, і одразу зробити Інтернет-платіж на погашення заборгованості. Якщо є потреба, можна буде роздрукувати квитанцію на оплату послуг.

Замінити паперові квитанції на електронні черкаська влада прагне для того, щоб розв’язати проблему доставки квитанцій до громадян. Мовляв, з запуском терміналів самообслуговування людям не потрібно буде чекати квитанцій за всі компослуги, а тоді йти і стояти в черзі, щоб сплатити їх.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Slava 27.12.2010 14:00
А СУБ звідки бере гроші? Не вмер Данило так болячка задавила, все одно данилу від цього не краще.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Slava 26.12.2010 13:39
навіть сплатити за кабельне телебачення та Інтернет», – пояснив Олег Ліходькін. Шановний Лиходькін я плачу за Вашу турботу про народ, і провожу платежі за інтернет через термінал з любої суми термінал бере 2 гривні можу принести квитанції і Ви вибачитеся про брехню. Любий комерційний банк не буде працювати без приватприбутків ., наівть установка та обслуговувння терміналів, електроенергія, аренда або будівництво помешкань потребує грошей, чи Ви наступний який будує коммунізм. Так хто бріхало. Якщо Ви кажете правду напишіть адреси терміналів і я буду платити безкоштовно... як казав один кіноперсонаж " Безкорисний Ви НАШ"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 zagadka 25.12.2010 11:09
Тепер зрозуміло, чому вирішили підвищити квартплату більше ніж у два рази. До фінансового потоку долучились ще структури, які надають послуги з обслуговування терміналів. Порівняно з поштою, вони мега дорогі... І не треба ля-ля, що за обслуговування платить СУБ, за ці послуги заплятять жителі!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Ліходькін 24.12.2010 16:29
то Slava: ви або не володієте інформацією, або просто брехун. По-перше, оплата через термінала безкоштовна. По-друге МІРЦ готовий працювати (і працює) з усіма банківськими установами. Якщо якійсь банк захоче так само приймати платежі через термінали, ми із задоволенням йому допоможемо. До речі, платежі приймаються також терміналами Райфазенбанк-Аваль...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Slava 23.12.2010 20:49
А чому термінали Приватбанку, а не Ощадбанку, хто це вирішив де проведений тендер. В Приватбанку плата за послугу перерахунку 1-2 гривні, за кожний перерахнок. Скільки компослуг 5-7 щомісяця, помножте на 100 тисяч квартир, 500 - 700 тисяч гривень щомісячно, в рік 6- 8 млн. грн. 10% отката 600-800 тисяч, а тому зрозуміло ,що Лиходькін так піклується за "черкащан" До речі при оплаті за інтернет втерміналі беруть 2 грн за любий платіж, то помножте на 2 розрахунки. Це в БЮТі його навчили піклуватися так про кишені простих людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Лмила 23.12.2010 17:00
Не потрібно буде простоювати в чергах- тому що такі комплатежі платити буде просто нічим
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100