реклама Делікат

Рішенням Смілянського міськрайонного суду 39-річного місцевого жителя засуджено до шести років позбавлення волі за виготовлення та збут наркотичної речовини.

Чоловіка затримали працівники УМВС України на Одеській залізниці на Південному вокзалі станції ім. Т. Шевченка в липні минулого року під час спроби збуту наркотиків.

Під час проведення особистого огляду в присутності понятих у затриманого було виявлено та вилучено поліетиленовий пакет з особливо небезпечним наркотичним засобом — канабісом, вагою 264 г.

Чоловік пояснив, що вилучену в нього наркотичну речовину вирощував на присадибній ділянці біля свого домоволодіння для подальшого вживання та збуту. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання правопорушника працівники міліції виявили та вилучили ще 20,6 г коноплі, а на присадибній ділянці – 33 рослини наркотичного зілля.

За цим фактом було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», ч. 2 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту», ч. 2 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

Під час досудового слідства встановлено, що чоловік раніше вже був засуджений за незаконне зберігання наркотичної речовини до двох років ув’язнення з іспитовим строком на один рік, а згодом – за крадіжку з проникненням у приміщення – до п’яти з половиною років позбавлення волі. Після відбуття покарання він почав вирощувати рослини коноплі з метою подальшого збуту в багатолюдних місцях.

Призначаючи покарання зловмиснику, суд врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, особу підсудного, який за місцем проживання характеризується негативно, а також те, що він вже притягувався до кримінальної відповідальності,зокрема за злочин у сфері обігу наркотичних засобів, та виніс вирок у вигляді позбавлення волі терміном на шість років, інформує прес-служба УМВС України на Одеській залізниці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100