реклама

реклама

Даценко: І журналіст, і письменник повинен стояти в опозиції до будь-якої влади

Даценко: І журналіст, і письменник повинен стояти в опозиції до будь-якої влади

Прес-конференцію як відповідь на закиди у заполітизованості обласного осередку Спілки письменників України провело нове керівництво обласної організації НСПУ. Як поінформувала присутніх нова очільниця черкаських письменників Валентина Коваленко, у планах Спілки – вирішення питання фінансування друку книг місцевих авторів, популяризація цих книг через бібліотеки у районах тощо, організація літературних конкурсів. Тобто, це аж ніяк не політичні питання…

– Подана у деяких Інтернет-сайтах інформація про те, що змінилося керівництво обласного осередку НСПУ, створила враження, що «Батьківщина» (Валентина Коваленко є депутатом обласної ради від цієї партії) керує Спілкою. Але тут ми навряд чи когось переконаємо бути членом цієї партії. Це справа кожного, – заявив на прес-конференції заступник пані Коваленко, а журналістам більше відомий як голова обласної організації УНП Леонід Даценко. – Звичайно, у письменників є своя позиція, але вони її намагаються донести художніми засобами. У статтях на тих же Інтернет-сайтах є закид, що черкаський осередок Спілки не користується авторитетом, то я просто нагадаю прізвища письменників: Василь Захарченко, Григорій Білоус, Володимир Поліщук, Валентина Коваленко, Людмила Тараненко, Валерій Кикоть тощо. Всі скажуть, що це авторитетні люди, то чого ж Спілка не авторитетна?!

Разом з тим пан Даценко зазначив, що письменник і журналіст повинен стояти в опозиції до будь-якої влади. А ще нагадав: попередній голова Черкаської облдержадміністрації анонсував відкриття у Черкасах української книгарні, однак її так і не відкрили. Тож Спілка не знімає це питання.

У свою чергу Валентина Коваленко зробила реверанс в бік голови фракції Партії регіонів в обласній раді Анатолія Кузьмінського. Мовляв, добре, що хоч вирішено питання з українськими патріотами в обласному краєзнавчому музеї (інформацію про те, що з експозиційних залів музею зникла інформація про людей, без яких важко уявити культурно-історичні процеси українського національного відродження Валентина Коваленко озвучувала на одній з сесії обласної ради – ред.).

– Анатолій Кузьмінський пішов в музей, розібрався, і через два дні інформацію про письменників повернули на свої місця, – повідомила Валентина Коваленко.

реклама

Коментарі  

 
0 #9 П*даручник 06.03.2011 01:07
Усім ***! коректна ***!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 вася 27.12.2010 12:07
Спеціально погортав у бібліолеці номери "Холоднеого яру" за останні роки. Майже у кожному номері колишній Голова Черкаської організації НСПУ Григорій Білоус за бюджетний кошт друкує свої листи маловідомим людям. Це що він уже вважає себе класиком рівня Шевченка чи Пушкіна, що думає наче його листи когось цікавлять? Чому я - платник податку маю фінансувати бездарний часопис? Хай він стане предметом громадського обговорення! Не цікавий - то хай видають за свій кошт!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Редактор 26.12.2010 13:51
Я считаю, что, прежде чем выделять деньги на издание книг, надо проводить общественные слушания и приглашать на них кроме самих издаваемых еще и главных редакторов газет, ведущих журналистов(пиш ущих), художников, скульпторов преподавателей языка и литературы. А то доходило до того, что деньги осваивали на издательство дневников наших руководителей обл. организации союза писателей. А старик из Чапаевки Марцофей всю жизнь копил, чтобы воспоминания о войне и историч. повесть о Черкасщине издать. Так и умер по дороге от издателя к издателю, наскребя денег на издание только одной книжки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Детектор 26.12.2010 12:45
Цитую оптиміст:
Василь Захарченко періоду 90-их - надзвичайно самобутній і глибокий автор. А завдяки літературознавч им дослідженням В.Поліщука Літературна Черкащина позбулась багатьох білих плям.

Але ж друкують за бюджетні гроші далеко не одного лише Захарченка чи Поліщука, а й купу відверто бездарних авторів колгоспного пошибу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Редактор 25.12.2010 23:09
Где вы тут иронию заметили. Это проблема Черкасщины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 подорожний 25.12.2010 23:02
Твори художників або скульпторів Черкащини можна побачити в художніх салонах. А про цих письменників дійсно ніхто не чув. А що на них ще йдуть народні гроші? Нічого собі!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 оптиміст 24.12.2010 23:47
Даремно іронізуєтею. шановні. Василь Захарченко періоду 90-их - надзвичайно самобутній і глибокий автор. А завдяки літературознавч им дослідженням В.Поліщука Літературна Черкащина позбулась багатьох білих плям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 читач 24.12.2010 18:17
Я знаю таких письменників як Зощено, Саган, Екзюпері. А Кикотя не знаю. З українських іще знаю Куркова, Андруховича, а знову ж таки Білоуса чи як його - цього Даценка чи Доценка не знаю. Що пишуть ці "пісатєлі про заєк", де їхні книги? Хто вони такі,взагалі,чо му я старий книголюб ніколи про них не чув? Скажіть де можна купить хоч одну книгу цих "пісатєлєй"? Хоч у Черкасах наприклад?А-УУУУУУУУУУУУУУУ УУУУУУУУУУУУУУУ УУУ, пісатєлі выхади!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Драй 24.12.2010 09:56
Ви кого маєте на увазі, коли заявляєте:Всі скажуть, що це авторитетні люди, то чого ж Спілка не авторитетна?!Я читач зі стажем,це моє захоплення,ален икого з вас не читав. Хоча ні, Тараненко у"Холодному яру" років із десять тому щось читав, але не помню що. Носаня у 90-х і у 80-х читав.Не злукавлю, гарний слог і слово відчуває.І драматургичні доробки у Носаня гарні. Бачив на сцені нашого театру. Але це все. Нікого з черкащан-пісменників не знаю. І не тому, що не зікавився, а просто не запам"ятав те, що прочитав. Вибачайте на слові, але це правда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100