реклама

реклама

«Нині вже зібрано понад 600 подарунків. Ще приблизно 200 побажань залишаються «на ялинках», – пише у своєму Інтернет-щоденнику міський голова Черкас Сергій Одарич про перебіг благодійної акції «Святий Миколай живе в кожному з нас», яку організовує його дружина. Нагадаємо: суть акції в тому, що в найбільших торгових центрах міста встановлюються ялинки, на яких висять побажання дітей. Мер закликає не байдужих черкасців навідатися до «соціальних ялинок» і здійснити мрії дітей-сиріт, дітей з особливими потребами, позбавлених батьківського піклування тощо.

Трохи зі щоденника Одарича: «Повертаючись щовечора додому, бачу заклопотане, однак радісне обличчя дружини Анжели. У перерві між хатніми справами вона розповідає «про роботу штабу» Святого Миколая, який уже чотири роки дарує радість категорійним дітям Черкас… «Позавчора зібрали 50 подарунків, учора привезли близько 70, сьогодні – 60»… Вона із захопленням розповідає про враження волонтерів, реакцію людей і роботу штабу.

Приємно, що ця акція об’єднує довкола різних людей. Одні реалізовують бажання дітей, купуючи для них подарунки, а інші роблять так, щоб ці подарунки потрапили в руки дитини…

Без сліз читати дитячі листи неможливо. Як можна стриматися, коли хлопець-сирота просить Святого Миколая подарувати йому торт «Наполеон», а дівчинка – букет троянд. Перед вихідними Анжела їздила у Харків за взуттям для дітей, днями передадуть одяг та м’які дитячі іграшки з Хмельницького та Одеси. Команда штабу постійно працює на телефоні. Веде перемовини з оптовими компаніями, магазинами, підприємцями…»

Як повідомила «Прочерку» дружина міського голови Анжела Одарич, люди щороку все більш активно долучаються до акції.

– Але прикро, що хоч категорійні діти і виростають, та з’являються нові, тож їх кількість постійно становить більше тисячі осіб. От поки ми ведемо проект, за місяць у мене троє дітей з’явилися в статусі сиріт, бо в них померли батьки. Це жахливо, але така статистика, – розповідає Анжела Одарич. – Але з кожним роком у людей все більше довіри до цієї акції. Вони самі звертаються до мене і запитують, чи будемо і цього року проводити благодійну акцію. Тож у мене просто немає шансів відмовитися від її проведення, хоч і наміру такого немає.

Дружина мера з радістю розповідає, що побувавши ввечері біля кожної «соціальної ялинки», вона бачить там все більшу кількість червоних кульок, які вішаються на ялинку, коли людина приносить подарунок. Тобто велика кількість кульок свідчить, що до цієї ялинки принесли багато подарунків.

– Зараз залишилися вже бажання, які не так-то легко виконати. Це прохання діток подарувати акваріум, живу черепашку тощо. Але намагаємося виконати і такі бажання, – зазначає пані Анжела.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100