реклама Делікат

Фото з архіву

Фото з архіву

11 лютого близько 11 години на Тясминському водосховищі на відстані 100 метрів від берега провалився під лід 67-річний місцевий житель, який вирішив порибалити. Опинившись у крижаній воді, він почав кликати на допомогу.

Рибалки, що знаходилися недалеко від нього, оцінивши ситуацію, звернулися за допомогою до місцевих рятувальників служби з надзвичайних ситуацій. Поки їхали рятувальники, місцеві жителі кинулися рятувати чоловіка самотужки. Тридцятирічний Іван Г., схопивши драбину, поспішив на допомогу. Майже діставшись до потерпілого, відчайдуху спіткала невдача - і ось уже двоє людей борсаються у крижаній купелі.

Рятувальники смілянської служби за допомогою гумового човна, який вони привезли з собою, дістатися до людей були не в змозі: крига була доволі товста, щоб її розбивати для човна, і надто крихка, щоб просуватися з човном по ній. Все могло б закінчитися трагічно, як би не водолази Смілянської пошуково-рятувальної групи комунальної служби Черкаської обласної ради.

Водолази-професіонали Віктор Терновцев разом із Максимом Битяком за допомогою саней на пінопластових балонах дісталися промоїни та врятували рибалку і його рятівника. Поклавши мокрих та замерзлих чоловіків на санки, вони витягли їх на берег на рятувальну станцію. До приїзду «швидкої» водолази переодягли потерпілих у сухий одяг, напоїли гарячим чаєм.

- Я дуже давно працюю водолазом у м. Сміла, - розповідає Віктор Терновцев. - Знаю де на водосховищі є джерела, де промоїни. Тож дістатися до потерпілих було не так вже й складно. Наші чудо-санки ми зробили самі для таких випадків. Кожний балон витримує навантаження 200 кілограмів. На них безпечно. Рятувати людей - це моя робота. Одне, чого я не вмію, - це гасити пожежі...

Про це інформують в Головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій та оборонної роботи облдержадміністрації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100