реклама

реклама

"Батьківщина" брала участь у засіданні сесії, але не спромоглася й слова сказати публічно щодо своєї позиції. Владу критикувала знову одна депутат Майборода

"Батьківщина" брала участь у засіданні сесії, але не спромоглася й слова сказати публічно щодо своєї позиції. Владу критикувала знову одна депутат Майборода

Черкаська обласна рада прийняла бюджет області на 2011 рік, затвердивши доходи і витрати в розмірі 1,8 млрд грн. За відповідне рішення проголосували 87 депутатів (всього в облраді 104 депутати). Зауважень від опозиції не прозвучало. Цікаво, що перед ухваленням бюджету виступила депутат обласної ради Любов Майборода. Вона висловила свою думку щодо розподілу бюджетних коштів.

– Основою внутрішньої політики на наступний рік Президент Віктор Янукович проголосив боротьбу з бідністю та скорочення витрат на адміністративний апарат. У нашому проекті бюджету пропонується збільшити видатки на утримання апарату обласної ради на 33 % від прогнозних показників Мінфіну. Замість 3,79 млн. грн. пропонується затвердити 5,1 млн. Це ми так розуміємо заклики Президента проводити реформи і скорочувати видатки на утримання апарату? – запитала в присутніх Любов Володимирівна. – Я пам’ятаю, коли вперше була обрана депутатом обласної ради: у нас в апараті було 5 осіб, не було помічників, не було комп’ютерів і всі справлялися зі своїми завданнями. Я абсолютно не розумію, навіщо нам 2 заступника, 2 помічника. Фонд утримання 1 заступника голови обласної ради – це 200 тисяч гривень. Хіба що сидіти дублером на нарадах в облдержадміністрації і хитати головою! Тому пропоную видатки на утримання апарату обласної ради скоротити на 600 тисяч від запланованого і залишити на рівні минулого року.

Більше того, Любов Майборода запропонувала не не вносити більше 1 млн. грн. у статутні фонди підприємств «АТП облради» та управління експлуатації Будинку рад. «У нас є відповідні профільні комісії. Я думаю, нам варто розібратися, чого ці підприємства є збитковими, – зауважила депутатка. – Я думаю, що нам, шановні депутати, треба згадати, для чого нас обрали виборці: ми обіцяли їм захищати малозабезпечених, а не виконувати забаганки чиновників».

Також виступаюча внесла пропозицію зменшити видатки на висвітлення в ЗМІ діяльності облради і ОДА з 600-т тисяч до 50-ти тисяч.

– Президент Янукович чітко заявив про прагнення України вступити до Євросоюзу і запровадити європейські стандарти. Але в країнах Євросоюзу фінансування ЗМІ за рахунок бюджету заборонено законом і розцінюється як політична корупція. ЗМІ мають працювати в рівних умовах, а не перетворюватися на інструменти маніпуляції влади громадською думкою!.. Окрім того, це є додатковим навантаженням на бюджет, – сказала Любов Майборода.

У підсумку, депутатка запропонувала колегам перенаправити понад 2,2 млн. грн., що передбачені на обслуговування чиновників, на соціальні потреби галузей охорони здоров’я та освіти. Звичайно, її не послухали. «За» проголосувало лише 19 депутатів. «Проти» - 35…

Під новорічну ялинку рада поклала некритичний розгляд підготовленого ОДА бюджету на наступний рік

Під новорічну ялинку рада поклала некритичний розгляд підготовленого ОДА бюджету на наступний рік

Варто зауважити, що Любов Володимирівна – представник команди Партії Вільних Демократів (команди Сергія Одарича). Тобто, по суті, вона є частинкою провладних сил, але, при цьому, вона висловила свій протест проти такого розподілу бюджетних коштів. У той же час, представники так званої опозиції (як вони себе іменують) ніяких заперечень не висловили.

– Чому ви не виступали? У опозиції немає зауважень до проекту бюджету? – звернувся «Прочерк» до біло-сердечного депутата Анатолія Бондаренка, який очолює обласну "Батьківщину".

– Пропозицію Майбороди про скорочення заступників ми підтримали, – мляво відповів депутат.

Стосовно ж затвердження бюджету, то пан Бондаренко зауважив, що за нього треба було голосувати, бо це ж фінансовий документ.

Отже у підсумку, доходи загального фонду бюджету на сесії обласної ради були затверджені в сумі 1 755,418 млн гривень, спеціального фонду - 48,018 млн гривень, у тому числі бюджету розвитку - 1 млн гривень. Витрати загального фонду облбюджету затверджені в сумі 1 721,276 млн гривень, витрати спеціального фонду - 82,16 млн гривень. Зокрема, витрати на сферу освіти передбачені в сумі 264,726 млн гривень, на охорону здоров'я - 315,246 млн гривень, на соціальний захист і соцзабезпечення - 70,694 млн гривень, на культуру і мистецтво - 35,540 млн. гривень, на фізичну культуру і спорт - 11,161 млн гривень.

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Сірко 09.01.2011 19:40
Мені завжди було цікаво, Тулуб і його заступникі сайт ОДА коли-небудь читають. Мабуть, ні, бо якщо -"так", то ховаймося! Випадково зайшов на той інформ ресурс,- що, про що , для чого, для кого? Про розкриття теми я вже мовчу. Яку інформацію з написаного можно почерпнути, навіть, якщо б хтось і забажав це зробити? А ви говорити 600 тисяч! За те що б таке безглузздя розповсюджувати вдвічі більше потрібно платити!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 редактор 05.01.2011 13:02
Столько денег на СМИ выделяют, а губернатор в рейтинге по Украине - последний. Не про налоговый и другие кодексы, не про пенсионную реформу никто из прикупленных ничего не пишет, итоги работы того же губернатора и то не смогли подготовить и разместить в проплаченных же СМИ. Лабуду публикуют.Не удивительно будет, если в следующем году для нашего руководства введут новую графу рейтинга - "ниже плинтуса". За 600 тысяч?! Это и есть разбазаривание бюджетных средств, лучше бы на инсулин направили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Ursus 04.01.2011 18:20
Цитую Черкасець:
"висвітлення в ЗМІ діяльності облради і ОДА 600-т тисяч" Це на що - на "Нову Добу", "Черкасский край" и "Рось"?

І на куплену "Молодь Черкащини", яку змушують передплачувати :-x До речі, де продовження історії про липовий тираж цієї "газети"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Черкасець 04.01.2011 18:06
"висвітлення в ЗМІ діяльності облради і ОДА 600-т тисяч" Це на що - на "Нову Добу", "Черкасский край" и "Рось"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Любов Майборода 31.12.2010 19:55
Люба Майборода 30 грудня 2010 року 12:18:33

Висловлюю подяку депутатам обласної ради, які проголосували на сесії так, як обіцяли виборцям - захищати хворих і малозабезпечени х і підтримали пропозицію зменшити видатків на 2,2 мільйона на обслуговування чиновників. Таких депутатів виявилось 19: 11 - фракція " ВО "БАТЬКІВЩИНА" - Станіслав Овчаренко, Олексій Озірний, Юрій Громовський, Олександр Романенко, Михайло Козак, Валентин Хижняк, Світлана Трофимова, Анатолій Бондаренко, Валентина Коваленко, Ольга Мартинова, Павло Філіпенко. Фракція Фракція "ФРОНТ ЗМІН" -2 депутата :Олександр Турченяк, Олександр Олійник; фракція КПУ - два депутата - Омелян Парубок, Віктор Роєнко; один депутат від Партії Регіонів - Василь Плетінь та один від Народної партії - Олег Яровий. СОРОМНО, що ДЕПУТАТИ - МЕДИКИ яких в облраді 13 осіб, проголосували за збільшення витрат на утримання апарату, а не інсулін для хворих на діабет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 небайдужий 31.12.2010 10:59
А де ж " Фронт Змін"- "аппазиция" як миші сиділи? бо директора іхніх підприємств наказали голосувати? Ні Фронту- Ні Змін.А Люба молодець не мовчить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Просто знаю 30.12.2010 03:01
Нинішня Черкаська ВО "Батьківщина" - це не опозиція,а збірна Му-му! Проти кого вони будуть виступати? Сидять і думають:"Луценка закрили,того закрили,сидимо хлопці тихо,а то Бріоні змінимо на робу! Т-ссс! Тихо,тихо!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Арсен 29.12.2010 12:54
Любов М не правильно розуміє вислів Президента "Україна - для людей". Для діючої влади "для людей" - означає для нормальних пацанов, а всі інші "казли, які мішають їм жить". Тому видатки і скорочують для "населення" і покращують життя вже в 2011 для "людей". Але дивує і риторика Любові. Слухаючи її приходить почуття неначе президент нормальний пацан, а от його клерки його не чують. Завдяки таким розумінням Сталін міг "господарювати" майже 30 років.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100