реклама

реклама

Після попередньої тижневої відлиги, з 28 грудня на Черкащину знов повернулася зима. Впродовж доби 28 грудня, внаслідок виходу активного, але невеликого за розмірами чорноморського циклону, спостерігалися снігопади на фоні слабких морозів. 29-30 грудня, з переміщенням цього циклону далі на північний схід, опади майже припиняться, морози посиляться до помірних.

- В ніч з 31 грудня на 1 січня на погоду впливатиме атлантичний циклон, який буде переміщуватися по більш північній траєкторії, що принесе в регіон сніг, температура  вночі сягатиме -7-12º, вдень  -3-8º.

Про це повідомляє начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Рекомендації:

З посиленням морозів на річках і водосховищах знов утворюватиметься і зміцнюватиметься льодостав. Проте, лід буде ще недостатньої товщини, періодичне випадіння снігу маскуватиме ополонки, тому виходити на нього, особливо в період Новорічних і Різдвяних свят дуже небезпечно.

Накати снігу на автошляхах після снігопаду з посиленням морозів вимагатиме частого очищення доріг, тому очисна техніка повинна бути напоготові, водіям і пішоходам треба бути уважними і обережними.

Внаслідок помірних морозів вночі 30 грудня може бути загроза переохолодження людей.

Цікаво знати.

За багаторічними даними спостережень на Черкащині в Новорічну ніч була така температура:

в більшості років (в 38% років) – від 0 до 5° морозу;

в 32% років – від 0 до 2° тепла;

в 13% років – від 10 до 15° морозу;

найхолодніше було на межі 1969 і 1970 років, коли температура повітря знижувалась до 26-28º морозу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100