реклама

реклама

Тулуб: "Боротьбі з корупцією дамо новий подих!"

Тулуб: "Боротьбі з корупцією дамо новий подих!"

Про боротьбу з корупцією як про «пріоритетний напрямок роботи нашої команди» звітував 27 грудня на прес-конференції голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, підводячи підсумки року. Щоправда, спершу губернатор говорив про економічне зростання області, але після 40-хвилинної промови таки перейшов, як він сам висловився, до «не дуже хороших тем».

Спершу Сергій Борисович нагадав присутнім, що згідно міжнародних рейтингів наша країна входить до числа найбільш корумпованих країн у світі. Тому, мовляв, Президент і приділяє таку увагу боротьбі з корупцією в органах влади усіх рівні. Губернатор також наголосив, що нічого спільного з політикою ця боротьба немає.

– Я вже неодноразово казав і це моє глибоке переконання: корупція влади – це бідність черкащан. Звертаюся до всіх присутніх керівників районів, міст, управлінь, до керівників правоохоронних органів: цю роботу ми повинні відновити і дати їй новий подих після свят в новому році. І те, що ми кажемо про якесь наше досягнення, мовляв, сьогодні викрито 140 злочинів у цьому напрямку, то я хочу сказати, що це мізерна цифра. Ми на цьому зупинятися не будемо, а будемо і далі наводити порядок у районах селах, в управліннях, відомствах, будемо проводити заходи з виявлення і упередження корупційних схем, і механізмів за участю посадових осіб органів влади, – розходився Сергій Тулуб, а тоді мало не на крик перейшов: Ви ж подивіться що вже відбувається! От питання про землевідведення і землекористування перебуває під особливою увагою! Щомісяця протягом 8 місяців я кажу керівникам правоохоронних органів: «Ось чекає питання! Треба сьогодні працювати1» До сьогоднішнього дня ми там виявили тільки 27 злочинів. А що, ви не бачите куди ділася земля? А як вона використовується? А як лісові господарства використовують? А як прибережна зона сьогодні використовується?! І ми кажемо, що ми чогось досягли? Шановні, не пройде! Але рівень вимогливості у цих напрямках підвищується до всіх представників податкових і інших правоохоронних органів. Ми пишемо, що до кримінальної відповідальності притягуються 68 осіб. Ну і що? Та хоч 100, хоч 500!!! Але це ганебне явище залишається, факти сьогодні залишаються, і земля не повернута…

Звичайно ж, говорячи про корупцію, Сергій Борисович згадав незлим тихим словом і про попередню владу.

– Попередні 5 років скублися наверху, а тут що хотіли, те й робили. А потім ми маємо по «Золотій підкові» мільйонні крадіжки, – зауважив Сергій Тулуб, уточнивши у начальника обласної міліції, що у цій справі вже йдеться про  19,3 млн грн. зловживань.

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 Арсен 29.12.2010 13:28
І знову за рибу гроші. Вже майже 8 місяців господарюють, а все ворогів шукають. Все їм минула влада винна. Чому такий "кольоровий підхід"? Готові корупційні справи вже нинішньої влади лежать на поверхні, про їх всім відомо, а судять тільки ексвладу. Вибори пройшли із величезними порушеннями з боку провладної партії - нічого. Депутатів ВР побили - нічого. Міністри які суміщають портфелі із депутатством у ВР вже кожен по 100 тисяч незаконно отримав - а судять Луценка за 40. Чому щоб довести вину по "Золотій підкові" потрібно цю вину доводити незаконними методами? Свідків по цій справі допитують по п'ять годин вимагаючи щоб вони підписали "потрібні" слідчим відомості. Сталін те ж саме робив. Він так навів порядок, що Україна втратила близько 10 мільонів громадян. Сьогоднішні дії - це не боротьба з корупцією, а боротьба з власним народом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100